Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vizitatorii de la expoziția de gadgeturi din Las Vegas, CES, au fost serviți cu ceai de către un barman robot care dansează si care se numește Adam. Compania americană care l-a creat spune că, datorită inteligenței artificiale, acesta va deveni și mai performant, permițându-i să reacționeze rapid și să servească un număr tot mai mare de clienți.

Adam, un robot care este în același timp barman și barista, a pregătit băuturi pentru participanți

De la ceai cu lapte la băuturi cu fructul pasiunii, acest robot poate pregăti o mulțime de preparate. Clienții pot selecta băutura preferată prin intermediul unui ecran digital tactil.

„Adam este conceput, în principiu, pentru a atrage oaspeții și pentru a face băuturi complet automatizate într-un mod eficient. Este un lucru grozav, pentru că, în mod normal, la prepararea băuturilor, nu trebuie să faci prea multe lucrări de mentenanță.

Trebuie doar să vă asigurați că stocul de ingrediente este complet aprovizionat. Apoi, Adam poate prelua controlul. De asemenea, poate dansa în timp ce nu prepară băuturi, pentru a atrage oamenii și pentru a-i distra pe clienți”. a explicat Timothy Tanksley, reprezentant al companiei producătoare.

Robotul poate lucra 24 de ore din 24, 7 zile din 7

Robotul are două brațe reglabile, care pot fi personalizate în funcție de băutura pe care o prepară.

„În ceea ce îl privește pe Adam în mod special, acesta are camere AI chiar acum pe toată suprafața sa. Ulterior, acestea vor fi utilizate pentru ca el să poată reacționa în timp real la mediul înconjurător în mod dinamic, astfel încât să devină și mai eficient”, a mai spus producătorul.

Adam poate lucra 24 de ore din 24, 7 zile din 7, potrivit producătorului american. De asemenea, robotul poate fi închiriat pentru evenimente sau poate fi folosit că angajat full time.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE