Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Compania controlată de miliardarul Elon Musk a făcut publice noi imagini cu robotul umanoid Tesla. Gadgetul cu inteligență artificială poate acum să meargă, să recunoască obiecte și să le ridice, relatează The Verge.

Tesla a dezvăluit noi imagini cu Tesla Bots, care ar fi gata de a intra în producție. Roboții umanoizi se pot deplasa cu o viteză mică, fără a se poticni, așa cum s-a întâmplat la prima prezentare. Aceștia au capacitatea de a îndeplini mai multe sarcini, precum recunoașterea și ridicarea de obicte.

Noul clip a fost prezentat de Elon Musk în cadrul unei întâlniri cu acționarii companiei Tesla.

Robotul umanoid Tesla a fost prezentat inițial în 2022, cu ocazia evenimentului organizat de compania lui Elon Musk, pe tema inovațiilor din domeniul inteligenței artificiale. La acel moment, Tesla a arătat doar o variantă dezasamblată, motiv pentru care robotul abia se putea deplasa. Prototipul ar fi trebuit să fie unul mai apropiat de un model de serie, însă atunci a fost amplasat pe un suport, așa că robotul nu a putut decât să facă cu mâna către public.

Deși se asemănă cu acel model, roboții Tesla pot acum să meargă independent.

Realizatorii clipului au făcut publice unele îmbunătățiri aduse Tesla Bot, precum controlul cuplului motorului, descoperirea și memorarea traseului, instruirea inteligenței artificiale din mișcările urmărite de om și manipularea obiectelor. De exemplu, un Tesla Bot a fost arătat ridicând obiecte dintr-un container și punându-le în altul, ceea ce a fost demonstrat, de asemenea, ca exemplu de antrenare a inteligenței artificiale cu care este dotat robotul având la bază i demonstrație umană.

Potrivit sursei citate, Tesla nu a făcut publică data la care va începe producția Tesla Bot. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla după ce compania lui Elon Musk va livra mult așteptatul model Cybertruck.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE