Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tesla vrea să scadă costurile de producție cu 50% pentru viitoarele generații de mașini electrice

Compania americană Tesla vrea să reducă la jumătate costurile de asamblare la viitoarele generații de mașini electrice, în contextul în care a scăzut prețurile în ultimele luni, cu scopul de a crește vânzările. Cu toate acestea, Elon Musk, directorul executiv al Tesla, nu a dezvăluit când va fi lansat pe piață mult așteptatul model electric la un preț accesibil, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Analiștii se așteptau ca miliardarul Elon Musk să dezvăluie detalii despre noile modele de mașini electrice care vor fi lansate. În schimb, experții au precizat că pe o platformă Tesla va fi construit mai mult de un vehicul în fabricile standardizate.

Directorul financiar al companiei, Zach Kirkhorn, și alți oficiali au subliniat că angajamentul Tesla este de a reduce costurile de producție. Tesla își propune să investească de șase ori mia multe decât a făcut-o în prezent. Obiectivul este, ca pe termen lung, să crească producția la 20 de milioane de vehicule pe an până în anul 2030, adică o creștere de 10 ori a capacității actuale.

Investiţiile s-ar putea ridica la 175 miliarde de dolari, a declarat Kirkhorn.

Tesla Cybertruck va fi lansat în 2023

Următoarea investiție a Tesla va fi o fabrică în nordul Mexicului, prima din afara Statelor Unite, Germaniei şi Chinei, a anunţat Elon Musk.

Directorul executiv al Tesla nu a făcut comentarii privind planurile din 2024 despre restructurarea sedanului Model Y, un proiect numit Juniper, sau despre noua versiune a sedanului Model 3 - un proiect numit Highland, despre care Reuters informa că va intra în producţie în septembrie.

Directorul de design, Franz von Holzhausen, a anunţat că modelul Cybertruck va fi lansat anul acesta.

Elon Musk vrea ca Tesla să aibă o gamă cu 10 modele

Tesla este cel mai valoros producător auto. Preţul acţiunilor aproape s-a înjumătăţit de la nivelul de vârf din noiembrie 2021, dar s-au redresat cu peste 60% anul acesta.

Musk a declarat că Tesla ar putea avea nevoie de 10 modele, producţia urmând să ajungă la două milioane de vehicule pe an pentru fiecare model.

Şeful inginerilor, Lars Moravy, a spus că Tesla se aşteaptă să construiască viitoarea generaţie de vehicule la jumătate din actualul cost al Model 3 sau Model Y.

Tesla a avut o evoluţie peste aşteptări în ultimii ani, sporind rapid livrările, în pofida problemelor din lanţurile de aprovizionare şi a dificultăţilor provocate de pandemie.

Dar, în ultimele luni, Tesla a redus preţurile pentru a majora vânzările, care sunt sub presiune din cauza dificultăţilor economice şi a sporirii concurenţei în Statele Unite şi China.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE