Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elon Musk a redevenit cel mai bogat om din lume. La cât este estimată averea sa acum

Publicat de: Euronews

Elon Musk a redevenit cel mai bogat om din lume. În luna decembrie 2022, directorul general al Tesla și al SpaceX fusese detronat de Bernard Arnault, co-fondatorul brandului francez de lux Louis Vuitton.

Cea mai recentă evaluare realizată de Bloomberg arată o revenire a acţiunilor Tesla, ceea ce l-a replasat pe Elon Musk pe primul loc în clasamentul miliardarilor în timp real.

Averea lui Elon Musk a crescut, în condițiile în care prețul acțiunilor Tesla s-a majorat cu aproape 70% în acest an. Investitorii ar paria din nou pe acțiuni de creștere mai riscante, pe fondul semnelor de creștere economică și al unui ritm mai lent de creștere a ratei dobânzii de către Rezerva Federală.

De asemenea, compania Tesla a înregistrat de o cerere mai mare pentru mașinile sale electrice, după ce prețurile mai multor modele au fost reduse, arată Bloomberg.

În aceste condiții, averea miliardarului american Elon Musk a fost estimată la peste 187 de miliarde de dolari, cu aproape două miliarde mai mare decât cea a lui Bernard Arnault.

Elon Musk deține și recordul pentru cea mai mare avere pierdută vreodată. Anul trecut, acesta a devenit prima persoană din istorie care să fi pierdut 200 de miliarde de dolari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE