Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Twitter a concediat încă 200 de persoane, inclusiv adepții noului flux de muncă impus de Elon Musk

Twitter a concediat alte zeci de angajați în weekend, potrivit mai multor rapoarte ale presei americane - inclusiv personalul care a îmbrățișat public viziunea "hardcore" a lui Elon Musk pentru platforma de socializare, potrivit Euronews Next.

Esther Crawford se numără printre persoane concediate

New York Times a relatat duminică că cel puțin 200 de angajați au fost afectați; de la manageri de produs la cercetători de date și ingineri care au lucrat la învățarea automată și la fiabilitatea site-ului.

În noiembrie au avut loc concedieri în masă, când Musk a eliminat aproximativ jumătate din forța de muncă a Twitter la o săptămână de la preluarea sa.

Printre cei concediați se numără și Esther Crawford - care a supravegheat abonamentul de verificare Twitter Blue al companiei și care a fost fotografiată anul trecut într-un sac de dormit pe podeaua biroului.

"Când echipa ta se străduiește non-stop să respecte termenele limită, uneori #SleepWhereYouWork", a scris ea la vremea respectivă.

Crawford a răspuns la concedierea ei într-un tweet duminică seara

"Cea mai proastă părere pe care ați putea să o aveți după ce m-ați văzut cum am dat totul pe Twitter 2.0 este că optimismul meu sau munca mea asiduă a fost o greșeală. Cei care batjocoresc & fac ironii sunt neapărat pe margine și nu în arenă. Sunt profund mândră de echipă pentru că a construit prin atât de mult zgomot și haos", a postat ea.

"Mi-a fost blocat accesul la e-mail"

Musk, care a preluat Twitter în octombrie în calitate de nou proprietar și director executiv, a redus de atunci forța de muncă a companiei de la aproximativ 7.500 de angajați la aproximativ 2.000, în încercarea de a reduce costurile.

Potrivit mai multor rapoarte, cele mai recente concedieri au avut loc după ce angajații Twitter au realizat că li s-a tăiat accesul la Slack. Un manager senior de produs, Martijn de Kuijper, a scris pe Twitter că a aflat despre propria concediere după ce a fost blocat de la contul său de e-mail.

"Se pare că am fost concediat. Acum călătoria mea în Revue s-a încheiat cu adevărat", a scris el. De Kuijper a fondat Revue, un instrument de newsletter editorial pe care Twitter l-a achiziționat în 2021.

Musk, la rândul său, nu a comentat public concedierile raportate, în afară de a scrie pe Twitter: "Sper că aveți o duminică bună. Prima zi din restul vieții voastre".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE