Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Concedieri masive la Twitter. The Verge: 50% dintre cei 7.500 de angajați au fost dați afară

Publicat de: Dan Stancu

Aproximativ jumătate din cei 7.500 de angajați ai Twitter au fost concediați de noul proprietar Elon Musk, echipele concentrate pe probleme de încredere și siguranță sunt cele mai afectate, anunță The Verge.

Domeniile Twitter cel mai afectate de reducerile lui Musk includ încrederea și siguranța produselor sale, politica, comunicațiile, curatarea tweet-ului, inteligența artificială etică, știința datelor, cercetarea, învățarea automată, binele social, accesibilitatea și chiar anumite echipe de inginerie de bază.

04/11/2022 , 20:08

Peste 1.000 de angajați, deja concediați

Peste 1.000 de angajați au fost concediați deja, potrivit informațiilor jurnalistului Kali Hays, de la Insider. Ea mai scrie că au fost afectate toate departamentele, din SUA până în Marea Britanie și Singapore.

04/11/2022 , 19:17

Angajații au început să primescă mail-urile cu concedierea

Mai mulți angajați ai Twitter au primit deja mail-urile în care erau anunțați că au fost concediați. „Astăzi, este ultima ta zi la companie”, se spune la începutul mesajului electronic, potrivit Insider.

În continuare, se precizează că aceștia vor rămâne angajați ai Twitter și vor primi compensații și beneficii până la 2 februarie 2023. „În această perioadă, veți fi într-o perioadă de preaviz și accesul dvs. la sistemele Twitter va fi dezactivat”, se mai spune în mail.

04/11/2022 , 18:55

The Guardian: Echipa care filtra conținutul știrilor la alegeri, concediată

Potrivit unor surse interne, citate de The Guardian, se pare că "întreaga" echipă de curatoriat de pe Twitter a fost concediată. Echipa de curatoriat a Twitter joacă un rol-cheie în acoperirea evenimentelor de "integritate civică", cum ar fi alegerile, știrile de ultimă oră și sportul, asigurându-se că utilizatorii au verificat informațiile prezentate ca momente, tendințe și produse de subiecte. Aceasta este văzută la nivel intern ca un filtru-cheie împotriva postărilor înșelătoare.

04/11/2022 , 17:14

Mesajul lui Elon Musk, în ziua concedierilor

Vineri, Elon Musk, noul proprietar al Twitter, a postat un mesaj pe platforma recet achiziționată în care a spus că „Twitter a înregistrat o scădere masivă a veniturilor, din cauza grupurilor de activiști care au făcut presiuni asupra agenților de publicitate, deși nu s-a schimbat nimic în ceea ce privește moderarea conținutului”.

„Extrem de încurcat! Încearcă să distrugă libertatea de exprimare în America.”, a mai spus Musk.

04/11/2022 , 17:05

Concedierile la Twitter ar fi început deja

Mai mulți angajați ai Twitter au anunțat faptul că le-a fost tăiat accesul la adresele de e-mail de serviciu, precum și la conturile de Slack, un serviciu de mesagerie folosit pentru comunicarea internă, scrie techcrunch.com.

Aproximativ 3.800 de angajați ar urma să fie concediați

Potrivit celor mai recente informații, apărute în The Verge și în Bloomberg în cursul nopții, Musk plănuiește să elimine aproximativ 3.800 de locuri de muncă, urmând ca personalul afectat din cadrul companiei cu sediul în San Francisco să fie anunțat încă de vineri.

Changpeng Zhao, directorul executiv și fondatorul Binance, a declarat că ar fi logic ca Twitter să aibă „o forță de muncă mai redusă”. Binance, cea mai mare bursă de criptomonede, a investit 500 de milioane de dolari în companie Twitter, preluată de Musk în schimbul a 44 de miliarde de dolari. În opinia lui Zhao, platforma de microblogging este prea lentă.

„Lucrurile foarte simple nu au fost implementate foarte rapid, având în vedere numărul mare de angajați”, a spus Zhao, referindu-se la funcții precum un buton de editare, care este testat în prezent printre abonații serviciului premium Blue al Twitter din SUA. „Așadar, o forță de muncă mai redusă ar avea mai mult sens”, a adăugat fondatorul Binance. Cu toate acestea, Changpeng Zhao a precizat că nu știe cu siguranță care sunt planurile lui Musk în ceea ce privește reducerea locurilor de muncă.

Elon Musk a anunţat marţi, într-un mesaj pe platformă, viitoarea lansare a unui abonament de 8 dolari pe lună pentru utilizatorii care vor să-şi certifice autenticitatea contului şi să fie mai puţini expuşi la publicitate.

În prezent, doar unele profiluri pot solicita „badge-ul” albastru, bifa care semnalează autenticitatea contului, mai ales guvernele, companiile, personalităţile politice, culturale sau sportive, şi o pot pierde dacă nu respectă regulile platformei. Musk a mai indicat că abonaţii vor avea şi alte avantaje - ca afişarea prioritară a mesajelor, postarea de mesaje video şi audio mai lungi şi expunerea la „de două ori mai puţină publicitate”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE