Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elon Musk, prima reacție după concedierile în masă de la Twitter: „Din păcate, n-am avut de ales”

Publicat de: Mirabela Vasile

Elon Musk, noul proprietar al Twitter, și-a apărat decizia de concediere a aproximativ jumătate din angajații platformei online, spunând că „nu are de ales”.

50% dintre angajații Twitter au fost concediați vineri, potrivit Yoel Roth, șeful de securitate și integritate al gigantului rețelelor sociale.

Într-un Tweet, Musk a spus „în ceea ce privește reducerea forței Twitter, din păcate nu există nicio opțiune când compania pierde peste 4 milioane de dolari/zi”.

Musk, cel mai bogat om din lume, a susținut că „angajamentul puternic al Twitter față de moderarea conținutului rămâne absolut neschimbat”.

Vineri, Twitter Inc și-a închis temporar birourile după ce le-a spus angajaților că vor fi informați prin e-mail, mai târziu, în cursul zilei, dacă vor fi disponibilizați.

Twitter avea 7.500 de angajați înainte de preluarea lui Musk, ceea ce înseamnă că au fost pierdute aproximativ 3.700 de locuri de muncă.

Fondatorul miliardar al SpaceX, Tesla și PayPal încearcă să reducă costurile platformei sociale pe care a achiziționat-o în urmă cu doar o săptămână pentru 44 de miliarde de dolari (44,9 miliarde de euro).

În Tweetul său de apărare a disponibilizărilor, Musk a spus că tuturor angajaților care pleacă li s-au oferit „3 luni de indemnizație de concediere, care este cu 50% mai mult decât este necesarul legal”.

„Haos și incertitudine”

Prima săptămână a lui Musk ca proprietar al Twitter a fost învăluită în controverse.

Au fost programate două întâlniri la nivel de companie, doar pentru a fi anulate câteva ore mai târziu. Angajații au declarat pentru Reuters că au fost lăsați să pună cap la cap informații prin rapoarte media, grupuri private de mesagerie și forumuri anonime.

Disponibilizările, care erau așteptate de mult, au răcit cultura corporativă deschisă a Twitter, care a fost lăudată de mulți dintre angajații săi.

„Dacă vă aflați într-un birou sau în drum spre un birou, vă rugăm să vă întoarceți acasă”, a spus Twitter în e-mailul de joi.

La scurt timp după ce e-mailul a ajuns în căsuțele de e-mail ale angajaților, sute de oameni au inundat canalele Slack ale companiei pentru a-și lua rămas bun, au declarat doi angajați pentru Reuters.

Cineva l-a invitat pe Musk să se alăture canalului, au adăugat sursele.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE