Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elon Musk cumpără, până la urmă, Twitter. Ce sumă va plăti miliardarul pentru rețeaua de socializare

Elon Musk va cumpăra Twitter cu 44 de miliarde de dolari. Anunțul vine după luni întregi de amânare din partea omului de afaceri care acuza platforma că are un număr de conturi false mult mai mare decât estimarea inițială, de 5%. 

Hotărârea a venit cu două săptămâni înainte ca un tribunal din Statele Unite să-l oblige pe Elon Musk să ia o decizie. Procesul a fost intentat de Twitter care a cerut judecătorilor ca Musk să-și respecte decizia de plăti suma negociată.

Acțiunile Twitter au crescut

Elon Musk anunțase încă din luna aprilie intenția de a prelua Twitter. La începutul lunii iulie s-a răzgândit pe motiv că, potrivit omul de afaceri, compania din San Francisco a mințit în legătură cu proporția de conturi automate și spam pe platforma sa. Potrivit lui Musk numărul de conturi false depășea 5%.Twitter a intentat un proces pe 12 iulie prin care îl obliga pe Elon Musk să-și respecte promisiunea. Iar până pe 17 octombrie trebuia să se decidă, atunci când procesul ar fi avut loc în Daleware.

„Procedural s-a întâmplat tot ce trebuie să se întâmple. Singurul lucru care este că nu știu unde este finanțarea. Trebuie să aibă banii de plătit. Și asta înseamnă că trebuie să-l ia de la bănci. Dar băncile sunt angajate în alte credite. Cu toate acestea Musk are câțiva finanțatori, dar nu știu cât de repede îl pot ajuta. Adică banii pentru a plăti contractul. Probabil procedural, au obținut aprobările de reglementare a investiției. Deci, în ceea ce privește realizarea efectivă a acestui lucru rămâne o formalitate în a depune o hârtie la tribunalul din Delaware,” a explicat Ann Lipton, profesor în Dreptul Afacerilor și Antreprenoriat la Universitatea Tulane. 

După anunțul lui Elon Musk, acțiunile Twitter au crescut la Bursa din New York cu 18%, iar tranzacționarea a fost oprită aproape 10 minute. Chiar și așa, creșterea lor nu a putut fi oprită, ajungându-se la 52 de dolari, cu 22% mai mult. 

Cu o avere de 271,4 miliarde de dolari, fondatorul SpaceX, Elon Musk, rămâne cel mai bogat om din lume. Devansându-i pe Bill Gates și Jeff Bezos care au o avere de peste 180 de miliarde de dolari, fiecare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE