Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Twitter, în era Elon Musk. Istoria și efectele unei tranzacții de 44 de miliarde de dolari

Twitter intră într-o nouă eră, după ce a fost cumpărat cu 44 de miliarde de dolari de către cel mai bogat om din lume, Elon Musk. "Libera exprimare" este cheia viitorului acestei platforme, a declarat noul proprietar, la scurt timp după anunțul oficial privind tranzacția.

Cu o avere de aproximativ 300 de miliarde de dolari, potrivit revistei americane Forbes, CEO-ul Tesla a ales să plătească 54,20 de dolari pentru o acțiune Twitter și are planuri mari. "Libertatea de exprimare este temelia unei democraţii funcţionale, şi Twitter este piaţa digitală a orașului, unde sunt dezbătute problemele vitale pentru viitorul umanităţii", spune Elon Musk.

 După anunţarea informaţiei, acţiunile Twitter au urcat cu aproximativ 6%. În ceea ce privește suma tranzacției, 21 de miliarde de dolari vor fi asigurate de Musk din capital propriu, iar restul sumei va veni sub formă de împrumut de la Morgan Stanley Senior Funding, în mare parte, și din alte surse.

 Musk a promis mai multă transparență în privința algoritmilor Twitter, pentru a spori încrederea utilizatorilor. Musk este, la rândul său, un utilizator frecvent al Twitter, are aproape 85 de milioane de următori şi și-a folosit contul pentru a face mai multe anunţuri care au influenţat pieţele financiare.

 "Cea mai bună cale" pentru Twitter

 De cealaltă parte, board-ul Twitter, care a aprobat tranzacția, a apreciat că decizia luată în unanimitate este cea mai bună cale de dezvoltare pentru Twitter și pentru acționari.

 În ce direcție se va dezvolta, însă, Twitter cu Elon Musk la conducere? CEO-ul Tesla a dat câteva indicii într-un interviu recent, informează euronews.com. Elon Musk a mărturisit că nu agreează ideea ștergerii tweet-urilor și a moderării excesive pe platformă, dar, în același timp, a promis că va respecta legislațiile naționale în materie de comunicare pe rețelele sociale.

 "Twitter are un potențial imens. Aștept cu nerăbdare să îl valorificăm, împreună cu compania și comunitatea de utilizatori", a mai spus Musk.

În ultimele săptămâni, el a propus o serie de modificări pentru compania Twitter, de la relaxarea restricțiilor de conținut - cum ar fi cele care au condus la suspendarea contului fostului președinte al Statelor Unite, Donald Trump - până la eliminarea conturilor false de pe platformă, a înșelătoriilor cu criptomonede și schimbarea sursei principale de venit obținut, momentan, din publicitate.

Miliardarul a mai vorbit și despre alte idei pentru a îmbunătăți platforma. Pe 6 aprilie, el a lansat un sondaj pe contul personal de Twitter, în legătură cu adăugarea unui buton de editare a mesajelor, iar Twitter a anunțat că testează deja de un an această funcție și efectele ei.  

 Cum a început cursa pentru Twitter

 Aprilie a fost luna în care Elon Musk a făcut primii pași pentru cumpărarea Twitter. Pe 4 aprilie a achiziționat 9,2 la sută din acțiuni, în valoare de aproape 3 miliarde de dolari, iar zece zile mai târziu a anunțat că ar dori să preia tot pachetul.

 Inițial, board-ul Twitter a adoptat un plan care limita posibilitatea ca un investitor din piața liberă să preia controlul asupra companiei, însă, în cele din urmă, oferta concretă și generoasă a lui Musk i-a convins pe ceilalți acționari să vândă.

 A făcut primii bani la 12 ani

 Născut pe 28 iunie 1971, la Pretoria, în Africa de Sud, a făcut primii bani la 12 ani, când a vândut - contra sumei de 500 de dolari - codul unui joc pentru PC. După liceu, s-a mutat cu familia în Canada și apoi în SUA, unde a devenit licențiat în fizică și economie al Universității de Stat din Pennsylvania.

Twitter intră într-o nouă era după ce a fost cumpărat cu 44 de miliarde de dolari de către cel mai bogat om din lume, Elon Musk. "Libera exprimare" este cheia viitorului acestei platforme, a anunțat noul proprietar, la scurt timp după anunțul oficial privind tranzacția.

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE