Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elon Musk și-a impus apropiații în conducerea Twitter. Cine sunt noii oameni din spatele companiei

Luna trecută, Elon Musk a achiziționat Twitter și imediat a decis să concedieze aproximativ jumătate din angajații platformei online, printre care și patru persoane din fosta conducere. În locul celor patru, Musk a instalat un mic consiliu compus din oameni loiali acestuia pentru a evalua compania și a implementa noua viziune. Grupul este compus din avocatul personal al lui Musk, șeful său de personal, câțiva prieteni investitori și un fost director Twitter care a părăsit compania cu ani în urmă, scrie „The Washington Post”.

Pe lângă disponibilizările în masă, noua conducere a discutat despre planurile de moderare a conținutului platformei și a trimis ordine angajaților să înceapă să lucreze la o funcție de verificare contra-cost. Nu este clar cât timp acest grup se va afla la conducere, dar momentan, sarcina lor este de a crește veniturile companiei. Iată cine sunt noii oameni din spatele Twitter.

Elon Musk

Elon Musk este cel mai bogat om din lume, cu o avere de aproximativ 200 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg News. Stilul de conducere al lui Musk este deja cunoscut prin prisma companiilor pe care acesta le deține deja – Tesla și SpaceX. De pildă, acesta a spus în trecut că muncea foarte mult și ajungea să doarmă în fabrica Tesla. Aparent, acesta are deja o abordare similară în cazul Twitter. Un angajat al companiei care a vorbit sub condiția anonimatului a spus că Musk microgestionează proiecte individuale.

Jason Calacanis

Jason Calacanis este un investitor și un vechi asociat al lui Musk. Calcanis i-a prezentat lui Musk ideile sale în legătură cu ce anume ar trebui schimbat la Twitter încă înainte de achiziția companiei. Acesta a cerut feedback de la utilizatori cu privire la caracteristicile pe care aceștia ar vrea să le vadă în viitor pe platforma online. Calacanis a criticat de asemenea funcțiile premium ale Twitter. Oficial, funcția lui Calacanis este de inginer software.

Jared Birchall

Jared Birchall este unul dintre cei mai apropiați consilieri ai lui Musk și gestionează averea personală a miliardarului din 2016. Birchall este, de asemenea, director executiv al Neuralink, o companie de neurotehnologie fondată de Elon Musk. În ultimele zile, Birchall a devenit unul dintre principalii strategi ai Twitter.

Alex Spiro

Alex Spiro este avocat la firma de avocatură Quinn Emanuel. În ultimii ani acesta a devenit un apropiat al lui Musk. În trecut, Spiro l-a ajutat pe Musk să câștige un proces pentru defăimare. Avocatul ar conduce acum echipele juridice, de relații guvernamentale și de marketing de la Twitter. Spiro a fost implicat și în planul de disponibilizări din ultimele zile.

David Sacks

Sacks a lucrat cu Musk de când cei doi făceau parte din echipa PayPal, la începutul anilor 2000. După ce și-a vândut partea sa din companie, Sacks a investit în mai multe start-up-uri de succes, inclusiv Airbnb, Facebook și Uber. El a devenit,de asemenea un important donator pentru partidul Republican. În septembrie, Sacks a scris un articol controversat în care pledează pentru un referendum în estul Ucrainei pe modelul celui organizat de Rusia, idee pe care Musk a postat-o ​​ulterior pe Twitter.

Sriram Krishnan

Krishnan ajută la investițiile în criptomonede la firma Andreessen Horowitz. De asemenea, acesta a contribuit la dezvoltarea de produse pentru Facebook, Snapchat și, între 2017 și 2019, la Twitter. Acesta a spus că îl ajută „temporar” pe Musk în cadrul companiei. Nu este clar care e rolul exact al lui Krishnan în noua echipă a lui Musk.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE