Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Twitter a lansat abonamentul de 7,99 de dolari pe lună, pentru utilizatorii care vor bifa albastră

Twitter a lansat un serviciu de abonament care le permite utilizatorilor care vor conturi verificate să cumpere bifa albastră pentru o taxă lunară de 7,99 dolari, o schimbare semnificativă sub conducerea noului său proprietar, Elon Musk.

Sistemul a fost conceput pentru a-i ajuta pe utilizatori să-i identifice pe creatorii de conținut autentici și influenți pe platformă, inclusiv personalități guvernamentale, vedete sportive, personalități din domeniul divertismentului, jurnaliști, mărci și organizații, informează The Guardian.

Dar, într-o actualizare pentru dispozitivele Apple iOS de sâmbătă, compania de socializare a anunțat că toți utilizatorii care „se înscriu acum” la serviciul său premium Twitter Blue vor primi o bifă albastră.

Alte caracteristici, care vor fi disponibile „în curând” includ înjumătățirea numărului de reclame, posibilitatea de a posta videoclipuri mai lungi și clasificarea prioritară a conținutului postat pe platformă.

Elon Musk pare să urmărească diversificarea fluxurilor de venituri ale Twitter și să încerce să reducă drastic costurile companiei, după ce a finalizat săptămâna trecută preluarea platformei cu 44 de miliarde de dolari.

Prima măsură a fost concedierea a 50% dintre angajați. Compania californiană, care avea aproape 7.500 de angajaţi la sfârşitul lunii octombrie, a notificat mii de persoane prin e-mail, explicând că scopul acestor măsuri este "de a ameliora sănătatea companiei". De asemenea, compania a anunţat închiderea temporară a birourilor sale pentru a "asigura securitatea fiecărui angajat şi a sistemelor şi datelor de pe Twitter".

Imediat ce a preluat Twitter, Musk a dizolvat consiliul de administraţie şi a concediat directorul general şi alţi membri din managementul superior. Miliardarul a promis că va favoriza libertatea de exprimare în detrimentul a ceea ce el consideră a fi politicile excesive de moderare a conţinuturilor practicate de reţeaua de socializare, acuzată până în prezent că a cenzurat astfel opinii conservatoare, inclusiv prin suspendarea contului fostului preşedinte republican american Donald Trump.

Cofondatorul Twitter, Jack Dorsey, a accesat sâmbătă platforma pentru a-și cere scuze pentru că a crescut prea repede compania. „Îmi asum responsabilitatea pentru motivul pentru care toată lumea se află în această situație: Am crescut prea repede dimensiunea companiei. Îmi cer scuze pentru asta”, a spus Dorsey.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE