Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Coboții, cei mai harnici roboți, în acțiune: fac tot felul de sarcini până noaptea târziu și nici nu cer mărire de salariu

Cei mai harnici roboți pot fi văzuți la lucru la un târg din Danemarca. Li se spune „coboți” și sunt construiți să-i ajute pe muncitorii din fabrici. Fie că ridică greutăți, înșurubează sau ambalează, coboții pot să muncească 24 de ore din 24, fără să ceară o mărire de salariu.

Coboții, angajații ideali

Coboții sunt proiectați să le ușureze munca oamenilor.

Soeren Elmer Kristensen, CEO companie roboți: „Oameni vizionari au realizat că trebuie să scoatem roboții printre oameni, astfel încât să putem lucra împreună cu ei”.

Cei mai noi coboți au fost prezentați la târgul din orașul danez Odense, locul în care s-a născut scriitorul Hans Christian Andersen. Acum, orașul este considerat unul dintre principalele centre de robotică din Europa, cu peste 160 de companii. Una dintre ele a creat acest robot care poate să lucreze la câmp.

Henning Dahlgaard Soerensen, reprezentant companie: „Este singurul robot din lume care poate face însămânțare și plivit”.

Cobotul este prietenos cu mediul, o condiție esențială atunci când ne gândim la viitor.

Tobias Joergensen, co-fondator companie coboți: „De fiecare dată când detectează buruieni, trimite o injecție de apă fierbinte, care practic dă buruienilor un șoc termic și le distruge”.

5.000 de vizitatori sunt așteptați la târgul de coboți.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE