Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noi inovații la IFA Berlin. Gadgeturile care ușurează traiul și ajută să economisim bani la curent

IFA Berlin este cel mai mare târg de tehnologie din Europa și atrage zeci de mii de vizitatori din întreaga lume. Aceștia pot vedea cele mai noi inovații din domeniul tehnologiei. Noile gadget-uri ne ușurează traiul, dar ne și ajută să economisim bani la curentul electric. Echipa Euronews România, formată din Silviu Calangiu și Dan Stancu, arată noutățile de la târg.

Mai mulți studenți germani, împreună cu investirori, au venit cu o propunere interesantă. Ei și-au pus o întrebare simplă: unde se strâng membrii familiei și ce am putea face să îi ajutăm să fie mai apropiați unul de celălalt? Așa a apărut primul dispozitiv interactiv pentru masa din living.

Există o masă interactivă, pentru o familie. Este o masă de sufragerie. Fiecare membru al familiei este reprezentat de unul dintre avataruri și un avatar reprezintă întreaga familie. Aceasta este baza dispozitivului.

Apoi există diferite aplicații modulare. Dacă vrei să știi ceva despre un membru al familiei îi iei avatarul, îl pui pe masă și apare acest grafic. Are trei dimensiuni diferite. Îti arată viteza cu care se deplasează persoana, îți arată distanța față de casă și valurile descriu ritmul inimii persoanei. Acestea sunt măsurate de un dispozitiv GPS și un smartwatch.

Periuța de dinți care curăță dantura în zece secunde

Printre cele mai noi inovații este și o periuță de dinți cu vibrații care curăță complet dantura în doar zece secunde. Pachetul de bază format din mâner, capăt și cablu USB costă 80 de euro.

„Pui niște apă și trebuie să pui niște pastă de dinți. Este o pastă de dinți specială? Nu, se poate folosi pasta de dinți obișnuită cu acest dispozitiv. Este un aplicator de pastă de dinți, are un mic orificiu și se pune o linie fină de pastă în interior. Avem unul identic și petru copii, se pune pasta de dinți aici și se aplică pe proteza dentară. După asta trebuie doar să o introduci în gură, să activezi vibrațiile, să o mesteci ca pe o gumă de mestecat și asta e tot. Cinci secunde pentru partea de sus, cinci secunde pentru partea de jos.”, a declarat Benjamin Cohen.

Drona care curăță praful din casă

De acum, praful din cameră poate fi îndepărtat cu ajutorul unei drone. Aceasta are o autonomie de 15-20 de minute și un sistem cu cameră video și senzori care îi permite să ocolosească un candelabru, de exemplu. Praful este ridicat odată cu decolarea și cu traseul pe care știe să-l urmeze și colectat cu ajutorul unor benzi. Acestea se dau jos extrem de simplu și se pot șterge cu un șervețel umed. Costul unui astfel de produs este de 5 mii de euro.

IFA Berlin vine după un an de pauză. Organizatorii au fost nevoiți să anuleze târgul de tehnologie din 2021 din cauza pandemiei de COVID-19. IFA Berlin se va încheia anul acesta pe 6 septembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE