Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Taylor Swift ameninţă că va da în judecată un student care monitorizează deplasările avionului său privat

Un student care monitorizează deplasările avioanelor private ale celebrităţilor a anunţat că avocaţii cântăreţei americane Taylor Swift l-au ameninţat că îl vor da în judecată pentru că a distribuit pe internet informaţii despre cursele aeriene ale vedetei pop, informează BBC.

Jack Sweeney foloseşte date publice pentru a urmări decolările şi aterizările avioanelor ce aparţin persoanelor bogate şi le distribuie apoi, în ziua următoare, pe internet.

Această activitate de urmărire echivalează cu "hărţuirea", susţin avocaţii cântăreţei Taylor Swift.

În 2022, Twitter a blocat contul lui Jack Sweeney după ce Elon Musk l-a acuzat că a distribuit în spaţiul online "coordonate de asasinat".

Avocaţii cântăreţei Taylor Swift i-au trimis lui Jack Sweeney, un student în vârstă de 21 de ani de la University of Central Florida, o somaţie de încetare a activităţii, cerându-i să nu mai dezvăluie pe internet locurile în care se află avionul privat al vedetei americane.

Scrisoarea, emisă în decembrie, susţine că acele informaţii reprezintă "o ameninţare iminentă la adresa siguranţei şi bunăstării" lui Taylor Swift, calificând-o drept "o chestiune de viaţă sau de moarte" pentru ea.

Documentul îi menţionează pe numeroşii hărţuitori cu care vedeta pop a avut de-a face în cariera sa şi consideră că datele distribuite pe internet le oferă infractorilor "o foaie de parcurs pentru a-şi duce la îndeplinire planurile".

BBC nu a analizat în mod independent scrisoarea, al cărei conţinut a fost raportat de presa americană.

Într-o declaraţie pentru BBC, Jack Sweeney a spus: "Nu intenţionez să fac niciun rău".

"De fapt, cred că Taylor Swift are câteva cântece bune. Cred în transparenţă şi în informaţiile publice", a adăugat el.

El a precizat că a primit somaţia după ce mass-media a început să analizeze cu atenţie amprenta de carbon a deplasărilor făcute de Taylor Swift.

Cât au poluat avioanele private ale lui Taylor Swift în 2022

În 2022, Taylor Swift a ajuns în fruntea listei de celebrităţi cu cele mai mari emisii de CO2 ale avioanelor private, potrivit firmei de marketing digital Yard.

Organizaţia a constatat că emisiile produse de avionul ei au fost de aproximativ 1.185 de ori mai mari decât emisiile anuale totale ale unei persoane obişnuite.

Luna trecută, un bărbat de 33 de ani a fost arestat sub acuzaţia de hărţuire în timp ce se afla în faţa casei vedetei pop.

O purtătoare de cuvânt a celebrei cântăreţe a declarat pentru presa americană că mesajele online despre avionul ei sunt parţial de vină pentru astfel de incidente.

"Nu putem să facem declaraţii despre nicio investigaţie a Poliţiei care este în curs de desfăşurare, dar putem confirma că momentul hărţuirilor sugerează o legătură. Mesajele online ale lui Jack Sweeney spun exact când şi unde se află ea", a declarat purtătoarea de cuvânt Tree Paine.

Planurile de călătorie ale vedetei Taylor Swift au atras, de asemenea, o atenţie sporită din partea fanilor în ultimele luni, datorită turneului său mondial, intens mediatizat.

Duminică, ea urmează să zboare la Las Vegas pentru a-l vedea pe iubitul ei jucând în finala Ligii naţionale de fotbal american, Super Bowl, la o zi după concertul său din Tokyo.

Mesajele online distribuite de Jack Sweeney nu oferă nicio informaţie despre cine călătoreşte în avioane sau unde se duc călătorii după ce aterizează.

Jack Sweeney a urmărit, de asemenea, zborurile private ale altor americani bogaţi, inclusiv pe cele ale cofondatorului Microsoft Bill Gates, fondatorului Amazon Jeff Bezos şi directorului executiv al Meta, Mark Zuckerberg.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE