Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Taylor Swift, comparată cu William Shakespeare. Universitatea din Texas o include pe cântăreață în programa de studiu

O universitate americană a pus-o pe Taylor Swift în programă, comparând compoziția ei cu opera genială a lui Shakespeare și Chaucer.

Universitatea Texas din Austin (UTA) a adăugat la unitățile sale de literatură o unitate intitulată „Cartea de cântece a lui Taylor Swift”. Unitatea va analiza versurile artistei alături de scrieri și poezii ale marilor personalități ale limbii engleze, printre care Wyatt, Coleridge, Keats, Dickenson și Plath, potrivit Euronews.

Despre ce va fi cursul

„Acest curs se folosește de cântecele compuse de Taylor Swift, o emblemă a muzicii pop, pentru a introduce citirea critică literară și metodele de cercetare, abilități de bază pentru munca în literatura engleză și alte discipline umaniste", se arată pe site-ul UTA.

Cursul se va concentra pe înțelegerea operelor artistei, forma poetică a versurilor, stilul și istoria. De asemenea, se dorește o explorare a felului in care poezia este folosită în muzica pop contemporană.

Taylor Swift a devenit cunoscută după ce a apărut la emisiunea American Idol, iar de atunci a crescut ca artist, până în punctul în care a ajuns o cântăreață cunoscută și o compozitoare apreciată. În ciuda realizărilor sale și a bazei uriașe de fani pe care o are, artista nu a scăpat de controverse și dispute. Astfel de momente au fost, mai târziu, folosite ca sursă de inspirație pentru muzica sa.

În ultima vreme, ea s-a confruntat cu o dispută de profil înalt cu fosta sa casă de discuri Big Machine Records în legătură cu drepturile asupra muzicii sale.

De ce oferă UTA un modul Taylor Swift

Cursul va fi disponibil din această toamnă și va fi predat de Elizabeth Scala, expertă în Chaucer.

Elevii vor studia albumele Swift „Red (versiunea lui Taylor)”, „Folklore” și „Evermore” în cadrul unității.

Scala a citat „All Too Well”, care se presupune că este despre despărțirea lui Taylor Swift de Jake Gyllenhaal, ca un exemplu al abilității emoționale a cântăreței de a compune cântece.

„Ea aduce în discuție locuri și mai ales obiecte care ne duc direct în inima emoțională și narativă a ceea ce vorbește în foarte puține cuvinte. Evocă acest sentiment al unei noi iubiri”, este de părere profesoara.

Universitatea din New York (NYU) oferă deja o unitate bazată pe activitatea artistei ca antreprenor muzical. Instituția i-a acordat lui Taylor Swift un doctorat onorific la începutul acestui an.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE