Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Românii, în topul celor mai mari consumatori de burgeri. Care sunt orașele cu cele mai multe comenzi

Românii au cumpărat mai mult de 6,1 milioane de burgeri, în perioada mai 2021- mai 2022, bucureştenii fiind cei mai mari consumatori, cu aproape 41% din cantitatea totală, respectiv de 2,5 milioane, potrivit unei analize realizate de aplicaţia de livrare Glovo, potrivit Agerpres.

România ocupă locul patru pe glob, în ceea ce priveşte comenzile de burgeri, iar în topul oraşelor din ţară cu cel mai mare ”consum” de burgeri se regăsesc, în ordinea comenzilor: Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Cluj-Napoca, Craiova şi Iaşi.

„Burgerii se află printre produsele preferate comandate de români, iar sărbătorile anuale nu fac excepţie, de aceea, românii au comandat peste 6.000 de burgeri cu ocazia Crăciunului şi peste 8.000 de burgeri cu ocazia sărbătorilor Pascale. 15% dintre burgerii comandaţi în perioada analizată sunt reprezentaţi de opţiunile vegetariene sau vegane, iar 9% dintre comenzi sunt plasate între 23:00 - 2:00. Vineri este ziua în care se comandă cei mai mulţi burgeri", arată analiza realizată de Glovo, în perioada mai 2021 - mai 2022.


Cea mai mare comandă de burgeri

Titlul de cea mai scumpă comandă de burgeri şi alte produse aparţine unui utilizator care a achiziţionat 36 de burgeri de pui, cartofi prăjiţi şi sos de maioneză, în valoare de 1.380 lei.

Glovo este una dintre cele mai cunoscute aplicaţii de livrare din România, care oferă servicii la cerere pentru clienți, pentru comenzile de la restaurante locale, băcănii, supermarketuri, farmacii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE