Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O pizza de 3.500 de dolari. Are blat subțire ca hârtia, fulgi din aur de 24 karate și trufe albe

Un nou concept de pizza face furori la Hollywood. Un restaurant din Los Angeles a reinventat clasica mâncare italiană. Noua variantă de pizza are blatul subțire ca hârtia, iar cel mai scump sortiment costă 3.500 de dolari.

Creatorii spun că acest concept de pizza înseamnă mai puține calorii datorită cantității minime de aluat. Noua pizza cu o blat ultra-subțire este însoțită de micro plante, care are valori nutritive. O pizza întreagă de acest fel are între 380 și 790 de calorii. Prin comparație, o singură felie de pizza cu blat obișnuit poate avea în jur de 285 de calorii. Dezvoltatorii conceptului numesc acest preparat „pizza fără vină” și spun că este exact ceea ce își doresc persoanele care vor să mănânce mai sănătos.

„Cred că este mult mai mult decât un trend. Cred că este un nou mod de a mânca un produs de de bază care există de 100 de ani, și un mod de a-l mânca care nu numai că este distractiv și interesant, dar care elimină caloriile, dar lasă toată aroma”, a spus Nile Niami, fondator și proprietar.

Pizza de 3.500 de dolari

Prețul preparatului poate varia de la 12 la 18 dolari, în funcție de topping. Însă exisă și o excepție, care se vinde la prețul de 3500 de dolari. Această pizza se numește „Aleasa” și este realizată cu fulgi de aur de 24 de karate și trufe albe, importate din Italia. De asemenea, este servită pe o farfurie placată cu aur adevărat, pe car, la final, o păstrează clientul. În plus, o parte din profit ajunge la Spitalul din Copii din Los Angeles.

„Pizza de 3.500 de dolari este foarte specială pentru că, în primul rând, trufele se găsesc doar de trei ori pe an, iar pizza noastră are 56,69g de trufe albe Alba împreună cu fulgi de aur. Și nu numai că are un gust incredibil, dar îi ajută și pe alții, pentru că 2.000 de dolari din achiziția acelei pizza merg la Spitalul de Copii din Los Angeles, în numele clienților”, a mai spus Nile Niami, fomdator și proprietar

Noua pizza cu blatul subțire ca hârtia a devenit rapid extrem de populară în Los Angeles. Oamenii sunt atrași și de modul inedit de a o mânca: pun micro-plante pe felie, o rulează și se bucură de preparatul italian cu mai puține calorii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE