Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Topul celor mai bune mâncăruri stradale din lume. Care sunt preparatele cele mai apreciate

Care este cel mai bun loc din lume în care să găsești preparate servite pe stradă? Întrebați mai mulți oameni despre preferatele lor și este posibil să obțineți o duzină de răspunsuri diferite.

Ghidul de călătorie TasteAtlas a compilat răspunsuri ale publicului pentru a evalua „cele mai bune” restaurante de acest tip .

Iată primele clasate din acest top:

Care este cea mai bună mâncare stradală din lume?

Carne Asada Tacos

Potrivit Taste Atlas, acestea sunt „primele tacos din lume” și au apărut pentru prima dată în anii 1500 în Mexic. Felii subțiri de friptură sunt prăjite, apoi servite deasupra unei tortițe de porumb cu coriandru.

Carnitas

Carnitas - tradus literal ca și „carnuri mici” - este un fel de mâncare mexican de carne de porc fiartă. Carnea este înăbușită în untură timp de câteva ore și se servește cu coriandru, ceapă tăiată cubulețe, guacamole și tortilla.

Guotie

Guotie sunt găluște din nordul Chinei. Prăjite și aburite simultan, sunt umplute de obicei cu carne de porc tocată, varză chinezească, ghimbir, ceapă verde și vin de orez.

Gringas

Dacă ați vizitat Mexic , probabil că ați mâncat o Gringa (sau zece). La jumătatea distanței dintre un taco și o quesadilla, aceste gustări delicioase sunt preparate prin topirea brânzei între două tortilla de făină. Alte ingrediente variază la nivel regional, dar ingredientele comune sunt carnea marinată, ceapa și ananasul.

Paratha

Un paratha este un tip de pâine în straturi. Pot fi însoțite de murături, iaurt, chutneys de casă sau servite alături de curry de carne și legume. De asemenea, sunt consumate simple sau pur și simplu înmuiate în ceai.

Bánh mì

Există multe varietăți ale acestui fel de mâncare popular vietnamez, dar toate au o temă comună și aceea este bagheta franceză cu crustă. Pâinea a devenit populară în Vietnam în timpul perioadei coloniale franceze. Este umplută cu mai multe feluri de carne și legume (cârnați de porc, coriandru, castraveți și daikon murat).

Roti Canai

Acest produs de bază din Malaezia și-a asigurat primul loc în clasamentul TasteAtlas. Pâinea untoasă este gătită din aluat care a fost rulat foarte subțire, apoi pliat în mod repetat și prăjit, astfel încât textura să fie în același timp crocantă și pufoasă. Felul de mâncare a fost adus în Malaezia de migranții indieni, în anii 1800.

Ce este Taste Atlas

TasteAtlas este un ghid de călătorie axat pe mâncăruri tradiționale, care adună rețete autentice, recenzii ale criticilor culinari și articole de cercetare despre ingrediente și mâncăruri populare .

Descriindu-se ca „un atlas mondial de mâncăruri tradiționale, ingrediente locale și restaurante autentice”, acesta prezintă o hartă globală interactivă a alimentelor cu pictograme ale felurilor de mâncare, afișate în regiunile lor respective și se presupune că are aproape 10.000 de feluri de mâncare, băuturi și ingrediente, precum și 9.000 de restaurante.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE