Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Maroc | Turismul își revine după pandemie. Piețele cu mâncare tradițională, printre locurile preferate de turiști

Publicat de: Euronews

Industria turismului își revine după pandemia de Covid-19. Un exemplu elocvent în acest sens este orașul Marrakesh, din Maroc, una dintre destinațiile preferate de către turiști în Africa de Nord. Printre atracții sunt faimoasele piețe unde se gătește mâncare tradițională în aer liber.  

Zilnic peste zece mii de oameni mănâncă în piețele din Marrakesh. Revelația sezonului este Tangia, un tip de mâncare ce poartă numele oalei de ceramică în care este gătit. De obicei, este preparată din carne de vită, lămâie confiată, usturoi, șofran, chimen și ulei de măsline. Totul este pus în oală și gătit foarte încet într-un cuptor cu lemne.

Amane Said, vânzător: Dimineața mergem la abator, cumpărăm tot ce avem nevoie. Abatorul livrează ceea ce am cumpărat la magazinul nostru unde gătim, în special, tangia. După ce este preparată, o punem în vasele din ceramică tangia pentru a o menține caldă. Secretul nostru este că o gătim foarte bine, curat și nu uităm condimentele.

Iubitorii de senzații tari pot să încerce la gust și capetele de vaca sau de oaie, pregătite după tradiția populară. 

Hassan Zriouli, vânzător: Tangia este specialitatea Marrakeșului. Carnea este ingredientul principal, alături de alte ingrediente. Sunt și capete de vacă și de oaie. Această piață este cunoscută pentru diferitele sale tipuri de alimente și mai ales pentru cele tradiționale.

Noaptea tarabele sunt iluminate, iar numărul turiștilor este și mai mare. Oferta este destul de generoasă.

Ce spun turiștii

„Ne-am plimbat în jurul Marrakeșului și am vrut să mănânc melci, este întotdeauna frumos să mănânci melci.”

„Îmi place mâncarea de stradă din orice cultură, face parte din orice cultură. Este întotdeauna vibrant oriunde o cumperi.”

Piața cu mâncare tradițională din Marrakesh este inclusă în lista patrimoniului cultural UNECO. Potrivit autorităților locale, doar în lunile iunie-iulie din acest an, Marocul a fost vizitat de peste trei milioane de turiști, nivel similar celui din anul 2019, înainte de pandemia de covid.   

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE