Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marocul scapă de restricțiile COVID: Tot ce trebuie să știți pentru a vă planifica călătoria în țara africană

Marocul a ridicat ultimele restricții de călătorie legate de COVID-19. Începând cu 30 septembrie 2022, vizitatorii nu mai trebuie să prezinte un permis de vaccinare sau un test PCR pentru a intra în țară.

Cu toate acestea, un formular de sănătate a pasagerului trebuie să fie completat înainte de intrare.

După ce a interzis zborurile internaționale și serviciile de feribot pe fondul focarului de omicron din noiembrie 2021, Marocul și-a ridicat interdicția privind zborurile internaționale și s-a redeschis pentru turiști pe 7 februarie 2022.

Care sunt regulile de intrare în Maroc?

Pasagerii care călătoresc în Maroc nu mai trebuie să prezinte un permis de vaccinare sau un rezultat negativ al testului PCR înainte de a se urca în avion.

Cu toate acestea, trebuie să completați un formular de sănătate înainte de a intra. La sosirea pe aeroporturi, testele antigene rapide aleatorii pot fi încă efectuate pentru grupuri selectate de pasageri. Testele PCR suplimentare pot fi, de asemenea, necesare după 48 de ore de la sosire pentru pasagerii selectați aleatoriu. Nu există cerințe de intrare pentru copiii sub 6 ani.

De asemenea, vizitatorii ar trebui să țină cont de faptul că, odată ajunși în Maroc, sunt necesare măști și controale de temperatură ]n cafenele, restaurante, locuri culturale, în transportul public și în taxiuri.

Cele mai bune lucruri de făcut în Maroc

Pe coasta atlantică a Marocului, orașul Essaouira este probabil cel mai cunoscut pentru legătura cu Game of Thrones .

A fost folosit ca locație de filmare pentru orașul fictiv Astapor în sezonul trei al serialului TV. S-ar putea să-l recunoașteți din scena în care Daenerys își întâlnește prima dată armata de Nepătați.

Pe lângă apariția sa pe micul ecran, orașul inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO este și un centru cultural. Mergând prin aleile sale înguste, veți găsi magazine care vând artă și bunătăți locale, restaurante și cafenele. Aici se găsesc mult mai mult decât tarabele standard de ceramică și covoare.

Atenție, totuși, deoarece acest este cunoscut și pentru cât de mult vânt este. Poate doriți să vă acoperiți părul și să aveți grijă când mergeți pe malul mării, mai ales dacă sunteți cu copii mici.

Gustați mâncăruri tradiționale delicioase

Unul dintre motivele principale pentru a vizita Marocul trebuie să fie mâncarea. Mirosuri de tajine autentic condimentate, falafel și produse de patiserie se găsest pe străzile celor mai multe orașe. Ceaiul de mentă este un gest primitor în cultura marocană, așa că sunteți aproape sigur că vi se va oferi și acest ceai verde dulce în timpul șederii dumneavoastră.

Dacă doriți un gust cu adevărat tradițional din bucătăria Marocului, atunci mergeți în satele și în taberele berbere pentru mâncare de casă. Numit Amazigh, bucătăria tradițională are o serie de influențe diferite din Africa de Nord, inclusiv Munții Atlas și Deșertul Sahara.

Explorați tarabele de la un souk

Souk-urile sunt probabil una dintre cele mai cunoscute atracții ale Marocului. Aceste piețe pot fi găsite în majoritatea orașelor și satelor care vând orice, de la ceramică, țesături și mobilier până la papuci și instrumente muzicale.

Majoritatea călătorilor trec prin Marrakech în timpul petrecut în țară și aici puteți găsi unele dintre cele mai mari și mai bune souk-uri. Fiecare își vinde propria selecție de mărfuri, dar dacă sunteți în căutarea unei mâncăruri incredibile, atunci mergeți în piața Jemaa el-Fna odată ce se lasă noaptea. Aici sunt sute de tarabe care vând o gamă largă de alimente.

În centrul pieței, povestitorii practică o artă tradițională marocană, care este o fuziune de muzică, comedie și evenimente actuale. Merită să vă faceți timp să stați și să savurați experiența în timp ce mâncați.

Dacă decideți să faceți o plimbare printr-un souk, fiți conștienți de cine este în jurul vostru. Hoții de buzunare sunt foarte des întâlniți, așa că evitați să purtați bijuterii strălucitoare sau să transportați mulți bani.

Faceți surf pe plajele Marocului

Vremea caldă și cazare ieftină înseamnă că Marocul devine rapid una dintre cele mai populare destinații de surf din lume. Cel mai bun moment pentru a vizita este între decembrie și martie, dar cu 1.835 km de coastă, există valuri bune pe tot parcursul anului.

Există o mulțime de plaje grozave în apropierea orașelor populare precum Rabat sau Agadir, dar dacă sunteți în căutarea unei provocări serioase, atunci mergeți spre capitala surfului a Marocului, Taghazout. În 15 minute de acest sat de pescari, există peste 20 de locuri de talie mondială de vizitat.

Răsărit în Sahara

Campingul în deșertul Sahara poate părea o perspectivă descurajantă, dar este cel mai bun mod de a experimenta frumusețea sa uimitoare. O mulțime de tour-operatori organizează excursii în care totul este aranjat pentru tine.

Vederea incredibilă și clară a stelelor este unul dintre principalele motive pentru a vă aventura în nisipurile celui mai mare deșert din lume. Izolat de marile orașe, există puțină sau deloc poluare, așa că puteți vedea sute de constelații și chiar Calea Lactee în toată splendoarea ei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE