Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Japonia, redeschisă pentru turiștii străini din octombrie

Japonia primește turiști străini din octombrie, după mai bine de doi ani de la impunerea restricțiilor COVID.

„Din 11 octombrie, Japonia va relaxa controalele la frontieră şi va autoriza din nou acordarea de vize, precum şi călătoriile individuale", a declarat prim-ministrul japonez Fumio Kishida, potrivit Agerpres.

Turismul internațional parțial deschis

Guvernul nipon a autorizat, în iunie, revenirea turiştilor străini, însă doar în cadrul unor grupuri organizate. La începutul lunii septembrie au fost autorizate şi sejururile individuale, însă doar prin intermediul unor agenţii de turism.

Cota sosirilor zilnice în ţară a fost crescută gradual de la începutul acestui an şi a fost fixată, cel mai recent, la 50.000 de turişti.

Slăbirea yenului, care a pierdut 20% din valoarea sa în raport cu dolarul american de la începutul acestui an, ar trebui să facă din Japonia o ţară mai atractivă pentru un număr mare de vizitatori.

Situația COVID

Arhipelagul nipon va avea însă nevoie de mai mult timp pentru a reveni la nivelul record de 31,9 milioane de vizitatori străini primiţi, pe care l-a atins în 2019.

Japonia nu a recurs la lockdownuri stricte în timpul pandemiei de coronavirus, însă purtarea măştii sanitare, fără să fie impusă de autorităţi, continuă să fie larg răspândită în spaţiile şi transporturile publice. Rata de mortalitate atribuită noului coronavirus a fost relativ scăzută în Japonia: mai puţin de 35 de decese la 100.000 de locuitori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE