Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Via Transilvanica, cel mai mare traseu de lungă distanță din România. Ce județe străbate drumul de 1.400 km

Via Transilvanica, primul traseu de lungă distanţă din țara noastră, care traversează România de la Putna la Drobeta-Turnu Severin, a fost finalizat.

Lucrările de amenjare au durat patru ani , perioadă în care a adunat deja mii de turişti, români şi străini, şi va fi lansat oficial în 8 octombrie. Lansarea va avea loc printr-un eveniment care va avea loc la Alba Iulia, oraş unde a fost şi lansarea simbolică a proiectului în Anul Centenarului Unirii, în iunie 2018.

"Via Transilvanica ajunge la final după o perioadă de 4 ani şi jumătate, ani ce se numără în kilometri, judeţe, regiuni, borne şi paşi. Fraţii Uşeriu, împreună cu echipa Tăşuleasa Social, au lucrat la amenajările acestui traseu, ce înfrăţeşte Putna de Drobeta-Turnu Severin, urmând ca luna viitoare, pe 8 octombrie, să lanseze oficial traseul în întregime.

Odată cu această lansare, Via Transilvanica va deveni oficial primul traseu de lungă distanţă din România, care traversează ţara în diagonală, din nord-est, până în sud-vest la Dunăre. Astfel, ţara noastră se va alătura ţărilor care au trasee celebre care generează milioane de turişti anual", se menţionează într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Care va fi programul evenimentelor de la lansarea Via Transilvanica

Evenimentul se va desfăşura în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia şi va cuprinde un târg, ateliere, expoziţii şi concerte.

După deschiderea târgului din Piaţa Cetăţii şi lansarea tronsonului judeţul Alba va urma un concert Ada Milea şi Bobo Burlăcianu, după care ambasadorii proiectului şi personalităţi celebre ce susţin proiectul vor semna ultimele borne kilometrice.

Ulterior, vor fi proiecţii şi prezentări în Muzeul Principia din Piaţa Cetăţii, precum şi lansarea de carte "Via Transilvanica", de Voicu Bojan.

Seara, va fi inaugurarea oficială a traseului Via Transilvanica, moment urmat de un concert susţinut de Urma, Viţa de Vie şi Subcarpaţi.

Pentru a marca finalizarea tronsonului din Alba şi deschiderea oficială a traseului în întregime, fraţii Alin şi Tibi Uşeriu au plecat pe traseu, ei propunându-şi să parcurgă, pentru prima dată, drumul în întregime, de la Putna la Drobeta-Turnu Severin, urmând să ajungă pe data de 6 octombrie la Alba Iulia.

Turiștii pot călători în siguranță cu Ghidul Drumețului

Ghidul Drumețului pe Via Transilvanica cuprinde informații importante despre toate etapele de pregătire pentru parcurgerea acestui drum, infrastructura traseului (etapele de parcurs, modalitățile de semnalizare și marcare, hărți, locuri de cazare, locuri critice, echipament etc.), comportamentul adecvat pe parcursul traseului și alte recomandări, potrivit Via Transilvanica.

Via Transilvanica este un proiect al organizaţiei Tăşuleasa Social, care desfăşoară acţiuni cu caracter educaţional, social, de mediu, cultural.

"Scopul Via Transilvanica este de a reinventa turismul (din zona rurală) a României, de a facilita accesul călătorilor la comunităţile de pe traseu şi la poveştile lor, ajutându-le să se dezvolte în mod sustenabil şi responsabil", se mai arată în comunicat.

Via Transilvanica - El Camino de România

Construcția traseului Via Transilvanica, lung de 1.400 km, a început în anul 2018, fiind un proiect al Asociației Tășuleasa Social.

Traseul este cuprins între Putna și Drobeta Turnu‑Severin și este împărțit în șapte regiuni istoric‑culturale: Bucovina, Ținutul de Sus, Terra Siculorum, Terra Saxonum, Terra Dacica, Terra Banatica și Terra Romana

Via Transilvania străbate zece județe (Suceava, Bistrița‑Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin și Mehedinți) și este marcat specific cu litera T, de culoare portocaliu, într-un cerc de aceeași culoare, pe un fundal alb.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE