Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aventura vieții pentru doi vloggeri români, care traversează continentul african cu mașina

Un cuplu din Arad a plecat într-o uimitoare aventură. Alecsandra și Adrian și-au propus să traverseze continentul african cu mașina. Până acum, au străbătut Algeria, Mauritania, Senegal, Gambia, Guineea, și se află în Coasta de Fildeș. Au traversat deșertul Sahara, au rămas blocați o săptămână în Algeria și s-au plimbat cu leii în mediul lor natural.

Adrian Moldovan, vlogger: „Visul meu dintotdeauna a fost să traversez Africa. Mă gândeam că niciodată nu o să am timpul, nu o să am banii necesari, pentru că e nevoie de luni bune, e nevoie de un buget foarte mare. Acum vreo doi ani discutam cu Alecsandra și i-am spus: hai s-o facem cu orice preț, hai să luăm orice mașină și să plecăm, pentru că vom ajunge noi cumva.”

Fără experiență, doar cu o pregătire teoretică

Cei doi au plecat la drum fără pic de experiență, fără cunoștințe de mecanică, fără să știe ce îi așteaptă. Ei au parcurs deja mai bine de o treime din distanța pe care și-au propus-o.

Adrian este farmacist, iar Alecsandra lucrează ca medic stomatolog. Cei doi povestesc că au fost nevoiți să renunțe temporar la locurile de muncă pentru a-și îndeplini visul.

Adrian Moldovan, vlogger: „Am vrut să facem ceva deosebit. Dacă am fi mers pe malul oceanului, pe traseul clasic, cu drum asfaltat, poate că nu era atât de spectaculos. Am dat din coate. A fost foarte, foarte greu să obținem toate acele permise pentru a putea trece din Algeria în Mauritania, efectiv prin mijlocul Saharei. Fără drum, printr-o zonă prin care sunt contrabandiști, au mai fost și turiști răpiți de către elementele jihadiste care încă activează acolo. A fost un lucru foarte periculos, dar ne-am dorit să traversăm Sahara de capul nostru, să arătăm că dacă vrei cu adevărat, poți face acest lucru.”

Surprind totul pe camera

Cei doi vloggeri au trăit multe experiențe interesante în călătoria lor. Una dintre ele a fost o plimbare printre lei nesedați. Adrian povestește că înainte de a fi lăsat să te apropii de feline, primești o listă de lucruri pe care trebuie să le îndeplinești, pe care trebuie să le ai în vedere, pentru a rămâne în siguranță.

Alecsandra și Adrian surprind toate momentele călătoriei lor pe cameră. Oamenii pe care îi întâlnesc le cer, deseori, amintiri. Când află că lucrează în domeniul medicinei, străinii le cer medicamente. Așa au ajuns cei doi vloggeri să rămână fără pastile încă de la începutul călătoriei și să fie nevoiți să își refacă proviziile.

Experiența le-a fost învățătură de minte, iar după au descoperit o amintire mai bună pe care le-o pot oferi: pixuri.

Adrian Moldovan, vlogger: „Ne-am aprovizionat cu câteva sute de pixuri din România. Când ne întreabă ce avem pentru ei, le dăm un pix.”

Alecsandra Moldovan, vlogger: „Acesta e un sfat foarte util pentru cei care vor să viziteze țările astea.”

Deși au întâmpinat multe probleme de-a lungul călătoriei, de la probleme tehnice, la ciupituri de insecte, cei doi aventurieri nu vor să renunțe. Mai ales că cea mai grea parte abia acum urmează: o porțiune din drumul care leagă Nigeria și Camerun este zonă în care se află un conflict armat, iar drumul ocolitor este foarte greu de traversat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE