Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

#TheCube: Aveți grijă la cazările rezervate online. Experiența unui vlogger de turism care a închiriat o vilă în Bali

Cum poți să ratezi o vacanță, iar acest lucru să devină viral? Simplu: dacă ești influencer, specializat chiar pe domeniul „travel” și postezi experiența ta pe TikTok. Când a ajuns la destinație, creatoarea de conținut de călătorii, Bree Robertson, și partenerul ei au găsit o casă total diferită.

Cu ceva timp înainte, când au ales destinația pe o platformă de rezervări, cazarea din Bali arăta ca o vilă plină de farmec, cu piscină, restaurant și o priveliște spectaculoasă către pădurea tropicală. Când au ajuns la proprietate, aceasta era abandonată și invadată de vegetație. Experiența a fost împărtășită și pe TikTok.

„Tot ce puteam face era să râdem. Eram atât de epuizați și de obosiți; a fost finalul perfect pentru o zi deloc grozavă”, spune Bree Robertson.

Peste patru milioane de vizualizări

După ce au explorat casa abandonată timp de câteva minute, a început să plouă și umorul a dispărut, a spus Bree. Așa că au căutat o altă cazare, s-au urcat din nou pe scutere și au petrecut noaptea la o altă proprietate.

Experiența a adunat peste patru milioane de vizualizări pe TikTok. Între timp, platforma de rezervări i-a înapoiat banii creatoarei de conținut și a eliminat anunțul de închiriere.

„Am fost dezamăgiți să aflăm despre această experiență și i-am oferit sprijinul nostru oaspetelui la momentul respectiv, inclusiv o rambursare completă. Ținem gazdele la standarde înalte, iar anunțul nu se mai află pe platformă,” a declarat un reprezentant al platformei de rezervări pentru Insider.

În secțiunea de comentarii, mulți împărtășesc experiențe similare cu anunțuri de cazare. Potrivit Bloomberg, multe stațiuni și vile s-au închis în timpul pandemiei, așa că poate fi dificil să știi care dintre ele mai sunt deschise.

Un utilizator TikTok a declarat că „cere întotdeauna imagini video live-feed pentru a vedea starea actuală a locației”. Alții au spus că fac rezervări doar dacă există recenzii recente.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE