Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

#TheCube | Fake news demontat: Figurine LEGO care înfățișează luptători Azov

De Cristina Gagiu  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Mai multe presupuse figurine LEGO care înfățișează membri ai Batalionului Azov au devenit populare în mediul online.

Postarea cu figurine Azov viralizată pe Facebook susține că LEGO a creat oficial varinta de jucărie a celebrilor luptători ucraineni. În postare sunt incluse mai multe imagini ale figurinelor îmbrăcate în uniformă militară, cu arme în mâini.

Figurine nu sunt produse oficiale LEGO

„LEGO a creat figurine ale eroilor de oțel din Azovstal”, se arată în postare, care, de altfel, continuă cu numele anumitor soldați Azov.

Însă imaginile au apărut pentru prima dată pe diverse conturi de Twitter, cu afirmații potrivit cărora acestea înfățișează figurine făcute la comandă, fără legătură cu compania mama, deci nu produse oficiale LEGO. Mesaj care a fost transmis chiar de creatorul acestor figurine, Andrew Becraft.

În plus, unul dintre creatorii LEGO, care se concentrează pe kituri de construcții militare, a precizat într-un tweet, că „nu a creat aceste figurine”.

Pe site-ul LEGO nu apare nicio mențiune despre aceste noi figurine.

„Acestea nu sunt produse oficiale LEGO și nu sunt în niciun fel asociate cu LEGO Group”, a anunțat printr-un email un purtător de cuvânt al LEGO.

Distribuie

Taguri