Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Plătit cu aproape 12.000 de euro pentru a explora Marea Britanie cu trenul

De Ziua Pământului, pe 22 aprilie, s-a dat startul unei competiții pentru a promova călătoria cu trenul în Marea Britanie și, mai ales, impactul pozitiv pe care acest mod de deplasare îl are asupra mediului.

Ce trebuie să facă participanții la concurs? Să caute cele mai frumoase rute și să evidențieze cele mai bune destinații turistice din Marea Britanie, la care pot ajunge cu trenul.

Primii trei candidați, care primesc titlul de "ofițeri șefi de mediu" vor primi aproape 12 mii de euro pentru zece călătorii cu trenul, pe parcursul a 16 zile.

Cel mai sustenabil mod de a călători

Noi cercetări efectuate de Rail Delivery Group arată că 46% dintre britanici nu sunt conștienți de faptul că mersul cu trenul este cel mai sustenabil mod de transport.

Aproximativ 13% au declarat că mașinile sau avioanele sunt mai bune pentru mediu.

"Alegerea de a călători cu trenul în loc să conducă reduce emisiile de carbon cu două treimi, ceea ce face trenul o alegere mai bună pentru mediu", spune exploratorul Simon Reeve.

Desfășurarea concursului

Cei care doresc să participe trebuie să trimită un videoclip de 60 de secunde al unei călătorii recente și să explice de ce sustenabilitatea este atât de importantă pentru ei.

Videoclipurile vor fi jurizate de o comisie formată din exploratorul Simon Reeve și doi vloggeri de călătorie.

Concursul Chief Environment Officer se încheie pe 1 mai 2022, la miezul nopții. Câștigătorii vor fi anunțați pe 12 mai.

În urma competiției, vor fi aleși trei ”ofițeri șefi de mediu” din rândul publicului.

Biletele de tren sunt reduse

Campania s-a lansat în mijlocul "Marii Vânzări Feroviare Britanice", care reduce cu până la 50% mai mult de un milion de bilete de tren în avans, până la 2 mai.

Decizia de ieftinire a biletelor reprezintă un impuls național uriaș pentru a ajuta la redresarea industriei feroviare din Marea Britanie, care s-a confruntat cu provocări semnificative din cauza pandemiei.

Cu toate acestea, pe măsură ce consumatorii din Regatul Unit devin mai conștienți de impactul deciziilor lor de călătorie asupra mediului, a existat o nemulțumire din ce în ce mai mare cu privire la costurile transportului feroviar intern.

Marea Britanie are unele dintre cele mai scumpe bilete de tren din Europa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE