Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Studiu de fezabilitate pentru realizarea a 13 kilometri de pistă pentru biciclete, în Capitală; termen de realizare - cinci luni

Publicat de: Euronews

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, luni, că a atribuit contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate în vederea amenajării a cinci trasee de piste de biciclete, totalizând 13 kilometri.

Cele cinci trasee sunt prevăzute în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, a scris primarul, pe Facebook.

Proiectul „Realizare infrastructură pentru transport verde - piste pentru biciclete în Municipiul Bucureşti” prevede realizarea următoarelor trasee:

  • între Bulevardul Aerogării şi Băneasa Shopping City: 1,5 km (parte din "Traseul pentru cumpărături" din PMUD: Piaţa Victoriei - Băneasa);
  • Piaţa Unirii - Mihai Bravu: 3 km (traseu de agrement);
  • Colentina - între Mihai Bravu şi Doamna Ghica: 1,5 km (parte din "Traseul către şcoală" Universitate - Doamna Ghica);
  • Petricani - între Doamna Ghica şi D. Pompeiu: 3 km (parte din "traseul către birou" Doamna Ghica - Pipera);
  • Piaţa Alba Iulia - Piaţa 1 Decembrie: 4 km (parte din "Traseul de est").

Documentul va fi elaborat de SC Rheinbrucke SRL, iar durata de execuţie este de 150 zile calendaristice de la emiterea ordinului de începere.

„În ceea ce priveşte fondurile necesare pentru acest proiect, avem în vedere două posibile surse de finanţare nerambursabilă, PNRR (runda a doua, Fondul pentru Mediu) sau Programul Operaţional Regional 2021-2027”, a precizat Nicuşor Dan.

Primăria Capitalei a anunţat în luna iunie pe SICAP această licitaţie pentru elaborarea studiului de fezabilitate aferent celor cinci tronsoane de pistă de biciclete. Valoarea totală estimată a contractului era de 386.651 lei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE