Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO | Protest pe bicicletă față de prețul benzinei la Iași

Protest inedit la Iași față de scumpirea carburanților. Un grup de localnici a făcut turul benzinăriilor din oraș pe bicicletă în încercarea de a atrage atenția că prețurile la benzină și motorină ar putea scădea dacă cererea va fi mai mică. Protestatarii vor să convingă 30% dintre ieșeni că bicicleta, trotineta sau mijloacele de transport în comun sunt alternative mai bune și mai ieftine.

Alternative pentru a reduce consumul

Nemulțumiți de prețul carburanților, oamenii vor să arate că se poate circula prin Iași și cu mijloace mai economice decât mașina. 

„E foarte important să ne schimbăm fiecare dintre noi comportamentele sociale și să reușim să ne diminuăm consumul pentru mașina personală. Ne-am propus ca Iașiul să reușească să mute din mașini pe bicicletă aproximativ 30 la sută dintre ieșeni,” a declarat Costi Andriescu, organizatorul protestului.

Ioan Cotoman are proteză la picior de aproape două decenii. Alege de multe ori să meargă pe bicicletă, deși ar fi mai comod pentru el să meargă cu mașina.

„Mi-aș dori ca lumea să folosească mai mult bicicletele sau alternativă la mașină, știu eu trotinete, pe jos, e mult mai economic din punct de vedere financiar pentru o familie. E vorba de mișcare, e vorba de sănătate,” a explicat Ioan Cotoman, participant.

Bicicliștii au făcut mai multe opriri la benzinării doar ca să își cumpere apă sau cafea. Traseul parcurs de bicicliști a fost de aproximativ 20 de kilometri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE