Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fructele de mare, preferate de turiștii aflați la malul mării de 1 mai. Cât costă o porție

A fost o noapte de distracție la malul mării. În Vama Veche sute de tineri au petrecut până la răsărit, iar pe plaja din Constanța zeci de mii de oameni au participat la un concert în aer liber. Nici bunătățile expuse la un festival de gastronomie nu au putut fi ignorate de pofticioși.

Scoicile și fructele de mare sunt vedete pe litoral în aceste zile și unii chiar recunosc că înlocuiesc clasicul mic cu scoicile, supa sau creveții.

39 de lei costă o porție de frigărui din fructe de mare și 40 de lei o porție de supă de scoici.

Peștele fript direct pe plită sau creveții cu garnitură de legume și sos au făcut senzație printre turiștii veniți la mare. 

Jurnalist: Înlocuiți micii cu fructele de mare zilele acestea, de 1 mai?

Turist: De aceea sunt la mare. Micii îi găsim peste tot.

Odată cu lăsarea serii, aglomerația s-a mutat la un concert pe plajă.

Distracție a fost și în Vama Veche. Plaja a fost plină de tineri. Cu nisipul sub tălpi și cu muzica în boxe tinerii au dansat toată noaptea. 

Turiști: ”E o atmosferă super tare aici. E mult mai frumos decât la Beach, please. Recomand.”

”E foarte faină și o regăsesc după 30 de ani. E un tineret fain, îmi place, muzică bună.”

Distracția s-a terminat în zori. Urmează câteva ore de liniște, iar după-amiază muzica va răsuna din nou pe litoral.

Și stațiunile de pe litoralul bulgăresc sunt pline de români

Dalboka este destinația preferată datorită prețurilor mai mici decât pe litoralul românesc. Stațiunea este cunoscută în special pentru preparatele din pește proaspăt și fructe de mare.

Cei care au ales să petreacă vacanța de 1 mai pe litoralul bulgăresc au parte de vreme bună și temperaturi în jur de 17 grade Celsius.

Turiștii români sunt încântați de prețurile avantajoase de pe litoralul bulgăresc. O porție de scoici costă în medie 30 de lei.

Turist: Un total de 87 de leva pentru trei porții de midii, o porție de cartofi prăjiți, o porție de hamsii, două beri, una fără alcool și două sucuri. Până în 200 de lei, așa că este mai mult decât decent.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE