Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce este și ce conține ”Coronation Quiche”, preparatul care va fi servit cu ocazia încoronării Regelui Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea şi Camilla, regina consoartă, au ales personal o reţetă pentru "Coronation Quiche", mai exact preparatul care va fi servit la evenimentele organizate cu ocazia încoronării monarhului britanic de luna viitoare. Anunțul a fost făcut luni Palatul Buckingham, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

"Coronation Quiche" este un fel de mâncare ce conține spanac, fasole boabe şi tarhon. Amintește de "Coronation Chicken", pe bază de curry şi maioneză, care a fost inventat cu ocazia încoronării în anul 1953 a Reginei Elisabeta a II-a, mama lui Charles.

Familia Regală britanică a publicat pe pagina sa de Twitter un clip în care se arată modul în care se prepară "coronation quiche”.

Care este rețeta pentru ”Coronation Quiche”

Coronation Quiche se poate pregăti ușor deoarece este o tartă crocantă ce conține spanac, fasole și tarhon proaspăt. Se poate servi caldă sau rece, alături de o salată verde și cartofi noi fierți, potrivit site-ului Familiei Regale Britanice.

Ingrediente

pentru aluat

  • 125 g de făină simplă
  • un vârf de cuțit de sare
  • 25g unt tăiat în cubulețe
  • 25g untură de porc
  • două linguri de lapte
  • Sau un pachet de 250 g de aluat gata preparat

pentru umplutură

  • 125 ml lapte
  • 175 ml de smântână
  • două ouă
  • o lingură de tarhon proaspăt tocat,
  • sare și piper
  • 100g brânză Cheddar rasă
  • 180 g de spanac fiert, ușor tocat
  • 60 g de fasole boabe sau de soia gătite

Cum se pregătește aluatul

Cerneți făina și sarea într-un bol; adăugați grăsimile și frecați amestecul până când obțineți o textură ca de pesmet.

Adăugați laptele puțin câte puțin și adunați ingredientele pentru a obține un aluat.

Se acoperă și se pune în frigider timp de 30-45 de minute.

Puneți puțină făină pe blatul de lucru și întindeți aluatul până obțineți un cerc puțin mai mare decât partea superioară a formei și cu o grosime de aproximativ 5 mm.

Se tapetează forma cu aluatul, având grijă să nu aibă găuri, pentru a nu lăsa să se scurgă amestecul. Se acoperă și se pune încă 30 de minute la frigider.

Preîncălziți cuptorul la 190°C.

Se tapetează forma de patiserie cu hârtie de copt, se adaugă fasolea de copt și se coace timp de 15 minute, înainte de a îndepărta hârtia de copt și fasolea de copt.

Se reduce temperatura cuptorului la 160°C.

Se bat împreună laptele, smântâna, ouăle, ierburile și condimentele.

Împrăștiați 1/2 din brânza rasă în baza coaptă, acoperiți cu spanacul tocat, fasolea și ierburile, apoi turnați amestecul lichid.

Dacă este necesar, se amestecă ușor compoziția pentru a se asigura că umplutura este dispersată uniform, dar aveți grijă să nu deteriorați forma de patiserie.

Se presară restul de brânză. Se introduce în cuptor și se coace timp de 20-25 de minute, până când se întărește și devine ușor aurie.

Palatul Buckingham a anunțat că felul de mâncare a fost ales personal de Charles şi Camilla şi ”se adaptează uşor la diferite gusturi şi preferinţe”, deoarece reprezintă o reţetă pentru sute de prânzuri comunitare, planificate în toată Marea Britanie pentru a marca evenimentul din 6 mai.

Pentru încoronarea Regelui Charles al III-lea sunt planificate trei zile de festivități, începând de sâmbătă, 6 mai.

Potrivit sursei citate, Regele Charles va fi încoronat la Westminster Abbey din Londra în cadrul unei ceremonii fastuoase, marcată de tradiţii vechi de 1.000 de ani, eveniment la care vor participa şefi de stat şi demnitari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE