Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce artiști vor cânta la concertul pentru încoronarea Regelui Charles al III-lea

Data încoronării Regelui Charles al III-lea se apropie cu pași repezi și s-a anunțat că Take That, Katy Perry și Lionel Richie se numără printre artiștii muzicali care vor participa la concertul de încoronare de la Castelul Windsor, reatează euronews.com.

Evenimentul va avea loc pe data de 7 mai, a doua zi după încoronarea de la Westminster Abbey, în fața unei audiențe de 20.000 de membri ai publicului.

Concertul va include, de asemenea, interpretări ale starului italian de operă, Andrea Bocelli, ale bas-baritonului galez Sir Bryn Terfel, ale cântăreței și compozitoarei Freya Ridings și ale compozitorului de muzică clasică-soul, Alexis Ffrench.

În spectacolul celor de la Take That vor fi prezenți trei dintre membrii originali - Gary Barlow, Mark Owen și Howard Donald. Într-o declarație comună, aceștia au spus că "abia așteaptă" spectacolul. "Acesta va fi primul nostru spectacol live de la turneul Odyssey Tour, în urmă cu patru ani, în 2019, și ce scenă pe care să ne întoarcem!".

Katy Perry a declarat că este "încântată" să cânte, precum și să "lumineze în continuare" The British Asian Trust, o organizație caritabilă fondată de rege pe vremea când era prinț de Wales. Organizația caritabilă - al cărei ambasador este Perry - lucrează pentru a combate sărăcia și greutățile răspândite în Asia de Sud, precum și pentru a strânge fonduri pentru a pune capăt traficului de copii.

Ed Sheeran, Sir Elton John și Harry Styles ar fi refuzat invitația de a cânta

Se așteaptă ca în curând să fie anunțate mai multe trupe din cadrul Coronation Concert. Au existat zvonuri că Adele și Spice Girls ar urma să își facă și ele apariția, dar numele lor nu au fost încă confirmate oficial. Ed Sheeran, Sir Elton John și Harry Styles ar fi refuzat toate invitațiile de a apărea.

Luna trecută, Snoop Dogg și-a dezvăluit interesul de a cânta la Concertul Încoronării, declarând ziarului The Sun: "Sunt dispus să cânt la încoronare. Faceți să se întâmple".

S-a anunțat că va fi prezent și un cor de încoronare, alcătuit din cântăreți amatori din toată Marea Britanie, inclusiv coruri de refugiați, coruri NHS, grupuri de cântăreți LGBTQ+ și coruri de persoane cu deficiențe de auz, care vor folosi limbajul semnelor. Acest cor va apărea alături de unul virtual, alcătuit din cântăreți din întreaga Commonwealth.

Un masiv spectacol de lumini va constitui piesa centrală a concertului. Locuri din întreaga Marea Britanie vor fi iluminate cu ajutorul proiecțiilor, laserelor, dronelor și iluminărilor.

Britanicii, puțin interesați de încoronare

Un sondaj recent YouGov a arătat că majoritatea britanicilor nu sunt interesați de încoronare.

În sondajul realizat luna aceasta pe un eșantion de peste 3.000 de adulți, 35% au declarat că "nu le pasă foarte mult" de eveniment, iar 29% au spus că nu le pasă deloc. 24% dintre oameni au spus că le pasă "destul de mult" și doar 9% au spus că le pasă "foarte mult". Cu toate acestea, 46% au declarat că este posibil să ia parte la festivitățile legate de încoronare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE