Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prințul Harry va participa la încoronarea regelui Charles al III-lea

Prințul Harry va participa la încoronarea tatălui său, regele Charles al III-lea, anunță BBC. Soția sa, Meghan Markle, va rămâne în California cu cei doi copii ai lor, a anunțat Palatul Buckingham.

Prințul Harry se va alătura pe 6 mai celor peste 2.000 de invitați la Westminster Abbey.

Încoronarea regelui Charles al III-lea, în vârstă de 74 de ani, va avea loc la opt luni de la moartea reginei Elisabeta a II-a, care a încetat din viaţă la 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani.

Va fi prima dată de lansarea volumului de memorii Rezerva, când se reunește public cu familia regală.

Volumul controversat a atras atenţia întregii lumi, înregistrând vânzări record, datorită dezvăluirilor făcute de prinţul Harry despre tensiunile dintre membrii familiei regale - tatăl său, regele Charles al III-lea, mama sa vitregă, Camilla, şi fratelui său mai mare, prinţul William.

Harry a mai relatat în carte că se simte "diferit" de restul familiei sale. În urma acestor dezvăluiri, nu era clar opiniei publice, dacă acesta va participa la încoronare, mai ales că aceasta coincide cu ziua de naștere a fiului său, Archie.

Prințul Harry și Meghan, care locuiesc acum în California, au fost contactați prin e-mail de Palatul Buckingham în urmă cu mai bine de o lună, pentru a fi invitați la încoronare.

Decizia lui Meghan de a nu participa poate fi percepută drept o perpetuare a tensiunilor dintre ducele și ducesa de Sussex și familia regală.

Întrucât Harry nu se mai află în slujba familiei regale, rămâne de văzut ce rol va juca în cadrul ceremoniei de încoronare a tatălui său, ținând cont că nici la Jubileul de platină al Reginei, prințul Harry și Meghan nu au luat parte la tradiționala apariție la balconul Palatului Buckingham.

Prințul Harry a mai călătorit la Londra în luna martie, când a fost audiat într-un proces declanșat împotriva Associated Newspapers, concernul care deține The Daily Mail. Publicația a fost acuzată de încălcarea vieții private a Prințului Harry și a soției sale, inclusiv de interceptarea telefonică a cuplului. Însă BBC arată că este posibil ca Harry să nu se fi întâlnit cu fratele sau tatăl său în timpul acelei vizite.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE