Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aliații familiei regale britanice resping afirmațiile Prințului Harry apărute în „Spare”

Aliații familiei regale britanice au ripostat sâmbătă la afirmațiile făcute de Prințul Harry în cartea sa de memorii, care prezintă monarhia ca pe o instituție rece și insensibilă, care nu a reușit să îl hrănească sau să îl sprijine.

Palatul Buckingham nu a comentat oficial cartea. Dar ziarele și site-urile britanice au debordat de citate de la „informatori regali” anonimi, care au respins acuzațiile lui Harry. Unul dintre ei a spus că atacurile sale publice la adresa familiei regale au avut un „impact” asupra sănătății Reginei Elisabeta a II-a, care a murit în septembrie, potrivit AP.

Regele ar fi îndurerat

Jurnalistul veteran Jonathan Dimbleby, biograf și prieten al Regelui Charles al III-lea, a declarat că dezvăluirile lui Harry sunt de genul „la care te-ai aștepta... de la un fel de celebritate de mâna a doua” și că Regele ar fi fost îndurerat și frustrat de ele.

Cartea lui Harry, „Spare”, este cea mai recentă formă prin care Prințul a ales să facă publice informații despre familia sa de când acesta și Meghan au renunțat la viața regală și s-au mutat în California în 2020. Cartea urmează unui interviu cu Oprah Winfrey și unui documentar Netflix în șase părți lansat luna trecută.

Așchia nu sare departe de trunchi

Harry nu este primul membru al familiei regale britanice care transmite secrete de familie - ambii săi părinți s-au folosit de mass-media pe măsură ce căsnicia lor s-a destrămat. Charles a cooperat la cartea lui Dimbleby din 1994 și la documentarul care a dezvăluit că moștenitorul tronului de atunci a avut o aventură în timpul căsătoriei sale cu Prințesa Diana.

Diana și-a dat versiunea sa într-un interviu pentru BBC în anul următor, spunând în mod faimos că „am fost trei în această căsnicie”, referindu-se la relația lui Charles cu Camilla Parker Bowles.

Dar „Spare” intră în mult mai multe detalii despre conversații private și nemulțumiri personale decât orice altă dezvăluire regală anterioară.

Ce am aflat din „Spare” până acum

Harry vorbește despre durerea sa la moartea mamei sale în 1997 și despre resentimentele sale de lungă durată față de rolul de „rezervă” regală, umbrit de „moștenitor” - fratele mai mare, Prințul William.

El povestește certuri și o altercație fizică cu William, dezvăluie cum și-a pierdut virginitatea pe un câmp și descrie că a consumat cocaină și canabis.

De asemenea, el spune că a ucis 25 de luptători talibani în timp ce servea ca pilot de elicopter Apache în Afganistan - o afirmație criticată atât de talibani, cât și de veteranii armatei britanice.

„Spare” urmează să fie publicată marți în întreaga lume.

Harry a declarat că se așteaptă la contraatacuri din partea palatului. El se plânge de mult timp de „scurgeri” și „plantări” de povești în presă de către membrii casei regale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE