Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Harry şi Meghan acuză familia regală britanică de minciună, în serialul documentar de pe Netflix

Prinţul Harry şi soţia sa, Meghan, acuză familia regală britanică de faptul că „a minţit pentru a-l proteja” pe prinţul William, moştenitorul tronului britanic. Mesajul apare într-un trailer pentru episoadele din serialul documentar ”Harry & Meghan”, de pe Netflix, care urmează să apară săptămâna aceasta, relatează AFP, potrivit Agerpres.

În primele episoade ale documentarului ”Harry & Meghan”, ducele şi ducesa de Sussex s-au concentrat în principal pe hărţuirea mediatică şi au vorbit despre „prejudecăţile inconştiente” ale monarhiei britanice, în ceea ce priveşte rasismul. În următoarele episoade fiul cel mic al regelui Charles al III-lea şi soţia sa Meghan, cunoscută pentru rolul din serialul american Suits, urmează să prezinte versiunea lor despre decizia retragerii din familia regală, în 2020.

Noile episoade apar joi, 15 decembrie 2022.

„Nu am fost doar aruncată la lupi, s-au folosit de mine pentru a hrăni lupii”, a declarat Meghan Markle în trailerul pentru aceste episoade.

„Ei au considerat că este normal să mintă pentru a-mi proteja fratele, dar nu erau pregătiţi să spună adevărul pentru a ne proteja pe noi”, a declarat, la rândul său, Harry, despre fratele său mai mare, William, moştenitorul coroanei britanice.

Difuzarea primelor episoade nu a adus dezvăluiri zdrobitoare, aşa cum se temeau unii şi cum s-a întâmplat în 2021 cu interviul cuplului la televiziunea americană, marcat de acuzaţii de rasism.

Marcat de critici referitoare la lipsa de sprijin din partea casei regale şi înfăţişând monarhia britanică şi uniunea statelor Commonwealth ca fiind instituţii învechite şi imperialiste, documentarul a relansat în Regatul Unit, unde Harry şi Meghan sunt extrem de nepopulari, acuzaţiile de ipocrizie din partea lor şi lipsa de respect faţă de casa regală, la trei luni de la moartea reginei Elisabeta a II-a şi de la urcarea pe tron a regelui Charles al III-lea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE