Dulciuri cu istorie. În 1920 cofetăria Capșa a inventat prăjitura Joffre

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Gustul prăjiturilor și al dulciurilor de altă dată revine în cofetăria care era considerată cea mai bună din Europa.

Vorbim despre cofetăria Casa Capșa care a împlinit 170 de ani. La început aici erau doar dulciuri din Orient: sarailii, cataifuri, baclavale sau șerbeturi. Însă în 1920 a fost inventată prăjitura Joffre care a rămas și în zilele noastre celebră.

Cofetăria în sine nu a fost niciodată închisă. A fost mutată, temporar pe o altă aripă a Casei Capșa. Acum însă a fost redeschisă în locul în care a fost fondată în anul 1852.

Locul atrage atât bucureșteni cât și turiști străini care vizitează Capitala.

Povestea Casei Capșa începe din anul 1852, când doi dintre frați, Vasile și Ion, pun bazele afacerii care se numea „La doi Frați, Anton și Vasile Capșa”. Cofetăria a fost de-a lungul timpului locul favorit al scriitorilor, gazetarilor politici și actorilor. ”Azi mai toți românii ar vrea să trăiască la București, bucureștenii în Calea Victoriei, iar cei din Calea Victoriei la Capșa”. scria Simion Mehedinți în 1941.

Distribuie

Taguri