Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Consumul moderat de cafea nu afectează inima. Care este cantitatea recomandată pentru consumul zilnic

Consumul moderat de cafea nu afectează în mod semnificativ ritmul cardiac și nu produce aritmie sau contracții atriale premature. Aceasta este concluzia la care au ajuns cardiologii de la Facultății de Medicină a Universității din Colorado. Rezultatele studiului au fost publicate în New England Journal of Medicine.

Cercetătorii americani au echipat 100 de voluntari sănătoși cu dispozitive care le-au monitorizat continuu funcția cardiacă, pașii făcuți zilnic, perioadele de somn și glicemia. Voluntarii, majoritatea mai tineri de 40 de ani, au primit zilnic, timp de două săptămâni, mesaje text în care li s-a recomandat să bea sau să evite cafeaua cu cofeină în anumite zile.

Care este cantitatea de cafea recomandată zilnic

Cafeina este considerată în general ca fiind sigură pentru adulții sănătoși în cantitate de aproximativ 400 de miligrame pe zi. Specialiștii au identificat bătăi neregulate ale inimii numai la cei care depășesc această cantitate.

Dr. Dave Kao, Școala de Medicină a Universității din Colorado: ”Acest articol din New England Journal of Medicine despre consumul de cafea a analizat dacă acesta are efecte pe termen scurt asupra inimii, asdica provoacă bătăi suplimentare ale inimii. S-a investigat și sau cât de activi sunt oamenii și cât de mult dorm.”

Voluntarii au făcut cu aproximativ o mie de pași mai mult pe zi atunci când au băut cafea, și au dormit cu 36 de minute mai puțin, potrivit studiului. Unul dintre rezultate arată că persoanele cu metabolism mai rapid au dormit mai mult, față de restul subiecților.

Dave Kao, Școala de Medicină a Universității din Colorado: ”Deci nu au observat o diferență semnificativă în ceea ce privește numărul de bătăi suplimentare ale inimii, în această perioadă de două săptămâni. Dacă vă uitați la toate celelalte studii care au fost efectuate în ultimii probabil zece ani, acestea sugerează că consumul de cafea nu are efecte adverse asupra inimii sau poate fi chiar benefic pentru aceasta.”

Deoarece studiul a fost realizat pe un număr mic de persoane, și pe o perioadă scurtă de timp, rezultatele nu se pot aplica la populația generală, a declarat unul dintre cercetători. Cafeaua este una dintre cele mai răspândite băuturi din lume. În Statele Unite, două treimi dintre americani beau cafea în fiecare zi, mai mult decât apă sau ceai, potrivit Asociației Naționale a Cafelei din SUA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE