Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cafenele șic și bere ieftină: Vizitează această capitală est-europeană frumoasă și cu un buget redus

Dacă sunteți în căutarea unei vacanțe ieftine în această vară, uitați de orașele europene obișnuite și supra-aglomerate și gândiți-vă să vă aventurați în capitala Muntenegrului.

Podgorica s-ar putea să nu se afle pe lista dumneavoastră de "vizite obligatorii", dar există o mulțime de motive pentru care ar trebui să fie. Important este că aici veți obține mult mai mult pentru banii dumneavoastră decât în alte capitale europene precum Paris sau Roma.

Dar este, de asemenea, plină de librării excentrice, cafenele elegante și baruri pe malul râului pe care nu le veți găsi invadate de alți turiști.

Podgorica: Una dintre cele mai ieftine destinații pentru un city break în Europa

Capitala Muntenegrului este o destinație excelentă pentru o vacanță scurtă care nu strică total contul. Puteți mânca în oraș cu bani puțini, o masă într-un restaurant obișnuit costând doar 6,40 euro, iar o masă cu trei feluri de mâncare pentru două persoane într-un restaurant de nivel mediu costă în jur de 25 de euro, potrivit bazei de date globale Numbeo.

Dacă aveți nevoie de o băutură răcoritoare, o bere de 0,5 litri vă va costa doar 2 euro, un cappuccino 1,49 euro și o sticlă de apă în jur de 1,29 euro.

Transportul este, de asemenea, un chilipir, cu un bilet dus-întors începând de la 0,90 euro și un abonament lunar de doar 30 de euro.

Potrivit Numbeo, Podgorica este cu 38,8 % mai ieftină decât Roma și cu 47,9 % mai ieftină decât Parisul.

Ce să faci în Podgorica: Un centru din epoca otomană

Stara Varoš este orașul vechi din Podgorica, dar ai putea fi iertat cu ușurință dacă ai crede că te-ai rătăcit într-un sat rural.

Cel mai vechi cartier al orașului este un labirint de case joase din piatră, unele pictate în nuanțe pastelate, care se înșiruie pe străduțe acoperite de vegetație.

Între secolele al XV-lea și al XIX-lea, acesta a fost centrul unui vibrant oraș turcesc otoman. Bombardamentele din timpul celui de-al Doilea Război Mondial au deteriorat multe structuri, dar au rămas urme ale epocii sale de aur.

Un turn spartan cu ceas din piața centrală a fost folosit cândva pentru chemările musulmane la rugăciune în epoca otomană.

Șerpuind pe străzile umile, puteți găsi, de asemenea, Moscheea Starodoganjska, din secolul al XV-lea, și Moscheea Osmanagić, din secolul al XVIII-lea, mai ornamentată, cu ferestre cu litere arabe și motive florale.

De-a lungul malurilor râului Ribnica din Podgorica, puteți urma o alee retrasă, plină de frunze, presărată cu vestigii ale fortificațiilor antice.

În timp ce vă plimbați pe râu, veți întâlni și podul Adži-Paša's Bridge, construit în stil roman și modificat de otomani. Dacă doriți să profitați de băuturile ieftine, Podgorica este presărată cu localuri ciudate.

Orașul se mândrește cu o zonă de cafenele ieftine, dar șic, cum ar fi Zrno, cu iluminat industrial și scaune din metal, sau Mehanizam, în stil steampunk.

Merită să o căutați pe Karver, o librărie, cafenea și galerie găzduită în ceea ce a fost cândva o baie turcească.

Dacă te aventurezi sub podul de beton modern și plin de graffiti, vei descoperi o mică clădire albă, cu ferestre subțiri și arcuite și uși maure.

Răsfoiți librăria excentrică și, dacă aveți nevoie de un stimulent, cafeaua turcească groasă este o lovitură puternică de cofeină. Pentru băuturi de vară, plimbați-vă pe râul Morača până în Parcul Njegošev, lângă Podul Millenium.

Aici, o mică plajă prinde viață în lunile mai calde, cu un bar în aer liber, șezlonguri și umbrele. Vă puteți răcori în apă sau puteți pleca într-o excursie cu caiacul de la mal.

Pentru divertisment de seară, nu căutați mai departe de Bokeška, cea mai trendy stradă din oraș, mărginită de baruri de cocktailuri colorate și pub-uri idiosincratice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE