Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Taxe turistice 2023: Toate țările în care va trebui să plătiți pentru a intra anul viitor

Numărul călătorilor a revenit la niveluri aproape de dinainte de pandemie în acest an, ceea ce a susținut punctele fierbinți turistice care au pierdut în timpul restricțiilor și închiderilor legate de COVID-19.

Dar unele destinații populare sunt deja îngrijorate de faptul că problemele de supraturism vor reveni. Drept urmare, unii au recurs la implementarea unei „taxe turistice” în 2022, iar alții intenționează să introducă una anul viitor.

Multe locuri au deja taxe turistice în vigoare și dacă ați călătorit în străinătate, probabil că ați plătit una înainte. Poate că nu ați observat niciodată acest lucru - deoarece uneori este inclus în biletele de avion sau taxele pe care le plătiți la hotel. Am făcut toate cercetările pentru tine, așa că iată tot ce trebuie să știi despre țările în care trebuie să plătești pentru a intra.

Valencia va impune o taxă turistică în 2023

Valencia a anunțat că va introduce o taxă turistică pentru călătorii cazați în toate tipurile de camere din regiune, inclusiv hoteluri, pensiuni, apartamente și campinguri. Acesta va intra în vigoare la sfârșitul lui 2023 sau începutul lui 2024.

Vizitatorii vor trebui să plătească între 50 de cenți și 2 euro pe noapte, în funcție de cazarea aleasă, pentru până la șapte nopți.

Autoritățile spun că taxa va merge către dezvoltarea durabilă a sectorului turistic din regiune. Încasările vor fi, de asemenea, folosite pentru a oferi locuințe mai accesibile localnicilor din hotspot-uri turistice.

Thailanda va introduce o taxă turistică la sfârșitul anului 2022

Thailanda va introduce o taxă turistică de 300 de baht (8 euro) la sfârșitul acestui an. Guvernatorul Autorității pentru Turism din Thailanda a declarat pentru Reuters că o parte din taxă va fi „folosită pentru a avea grijă de turiști”, deoarece au existat momente în care asigurările de sănătate nu îi acoperă.

De asemenea, va contribui la finanțarea dezvoltării ulterioare a atracțiilor turistice, cum ar fi Marele Palat din Bangkok.

Veneția va introduce o taxă turistică în 2023

Veneția ar putea începe în curând să taxeze turiștii care o vizitează începând cu vara anului 2023.

Ziarul italian La Stampa a raportat în august că au fost propuse mai multe măsuri pentru a controla numărul de turiști, cum ar fi un sistem de rezervare online. Dar trebuie depuse mai multe eforturi pentru a reduce numărul - inclusiv o taxă pentru intrarea în oraș.

Taxa propusă ar varia între 3 și 10 EUR, în funcție de sezonul scăzut sau înalt.

UE implementează o viză turistică în 2023

Până în noiembrie 2023, cetățenii din afara UE, inclusiv americani, australieni, britanici și alți călători din afara zonei Schengen, vor trebui să completeze o cerere și să plătească 7 EUR pentru a intra.

Cei sub 18 ani sau peste 70 de ani nu vor trebui să plătească taxa.

Acestea sunt toate țările în care deja trebuie să plătiți o taxă turistică pentru a intra

Multe țări au deja în vigoare o taxă turistică, din mai multe motive.

Pentru unii, are de-a face cu încercarea de a reduce numărul de turiști și de a preveni supraturismul.

Pentru alții este aproape ca o taxă de sustenabilitate pentru fiecare vizitator. Banii din aceste taxe se îndreaptă spre menținerea facilităților turistice și protejarea resurselor naturale.

Austria

În Austria plătiți o taxă de cazare peste noapte, care variază în funcție de provincia în care vă aflați. În Viena sau Salzburg, veți plăti un plus de 3,02 la sută din factura la hotel de persoană.

Taxa de turism este cunoscută și ca Tourismusgesetz și Berherbergungsbeiträge.

Belgia

Taxa turistica in Belgia se aplica si la cazare, pentru fiecare noapte in care stai acolo.

Taxa este uneori inclusă în tariful camerei hotelului, dar unele separă costul și fac din aceasta o taxă suplimentară, așa că trebuie să verificați cu atenție factura.

Anvers și Bruges percep un tarif per cameră. Tariful în Bruxelles variază în funcție de dimensiunea și ratingul hotelului.

În general, este în jur de 7,50 €.

Bhutan

În timp ce taxele turistice ale majorității țărilor sunt sub aproximativ 20 EUR, taxa din Bhutan este foarte mare în comparație. Taxa zilnică minimă pentru majoritatea străinilor este de: 250 USD (228 EUR) de persoană pe zi în timpul sezonului de vârf și puțin mai puțin în sezonul de jos.

Dar acoperă multe, inclusiv cazare, transport în țară, ghid, mâncare și taxe de intrare.

Bulgaria

Bulgaria aplică o taxă turistică pentru nopțile petrecute aici. Este foarte scăzut și variază în funcție de zonă și clasificarea hotelului - până la aproximativ 1,50 EUR.

Insulele Caraibe

Majoritatea insulelor din Caraibe au taxe turistice adăugate la costul hotelului sau o taxă de plecare.

Antigua și Barbuda, Aruba, Bahamas, Barbados, Bermuda, Bonaire, Insulele Virgine Britanice, Insulele Cayman, Dominica, Republica Dominicană, Grenada, Haiti, Jamaica, Montserrat, St. Kitts și Nevis, St. Lucia, St. Maarten, St. Vincent și Grenadine, Trinidad și Tobago și Insulele Virgine americane au toate o formă de taxă pentru vizitatori.

Taxele variază de la 13 EUR în Bahamas la 45 EUR în Antigua și Barbuda.

Croaţia

Croația și-a crescut taxa turistică în 2019. Cu toate acestea, rata majorată se aplică numai în sezonul de vârf, vara.

Vizitatorii plătesc aproximativ 10 kuna (1,33 EUR) de persoană pe noapte.

Republica Cehă

Trebuie doar să plătiți o taxă turistică în Republica Cehă atunci când vizitați capitala, Praga.

Este foarte mic (sub 1 euro) și se plătește de persoană, pe noapte, până la 60 de nopți. Taxa nu se aplică copiilor sub 18 ani.

Franţa

Există o „taxe de séjour” de plătit în Franța. Se adaugă la factura la hotel și variază în funcție de orașul în care vă aflați.

Tarifele variază de la 0,20 EUR la aproximativ 4 EUR de persoană, pe noapte. Locurile turistice precum Paris și Lyon folosesc banii pentru a menține infrastructura turistică.

Germania

Germania are ceea ce ei numesc o „taxă culturală” (o kulturförderabgabe) și, de asemenea, o „taxă pe pat” (a bettensteuer), în orașe precum Frankfurt, Hamburg și Berlin.

Taxa este de aproximativ 5% din factura hotelului.

Grecia

Taxa turistică în Grecia se bazează pe numărul de stele hotelului sau pe numărul de camere pe care le închiriați. Poate fi orice până la 4 EUR per cameră.

A fost introdus de Ministerul Turismului grec pentru a ajuta la reducerea datoriilor țării.

Ungaria

Taxele turistice în Ungaria se aplică doar în Budapesta. Călătorii trebuie să plătească un plus de 4% în fiecare noapte, în funcție de prețul camerei lor.

Indonezia

Taxele turistice în Indonezia se aplică numai în Bali.

În 2019, o nouă lege prevede că vizitatorii de peste mări pe insula indoneziană trebuie să plătească o taxă de aproximativ 9 EUR.

Se pare că veniturile din impozite sunt direcționate către programe care ajută la conservarea mediului și a culturii balineze.

Italia

Taxele turistice în Italia depind de locul în care vă aflați. Veneția poate introduce propria taxă în vara anului 2022.

Între timp, taxa Romei variază de la 3 EUR la 7 EUR pe noapte, în funcție de tipul de cameră, dar unele orașe mai mici percepe mai mult.

Japonia

În Japonia vine sub forma unei taxe de plecare. Vizitatorii Japoniei plătesc 1.000 de yeni (aproximativ 8 euro) când părăsesc țara.

Site-ul oficial de turism susține că această mică taxă face „o diferență semnificativă” pentru economie.

Malaezia

Taxa turistică din Malaezia este o rată fixă ​​și se aplică pe noapte de ședere. Este de aproximativ 4 euro pe noapte.

Noua Zeelanda

Mulți turiști, oameni în vacanță de lucru și unii studenți și lucrători care vin în Noua Zeelandă trebuie să plătească o taxă internațională pentru conservarea și turismul pentru vizitatori (IVL) când sosesc.

Sunt 35 USD de dolari neozeelandezi, adică aproximativ 21 EUR.

Olanda

Țările de Jos au o taxă turistică pe teren și o taxă turistică pe apă. În Amsterdam, aceasta se ridică la 7% din costul unei camere de hotel. Se numește toeristenbelasting.

Portugalia

Taxa turistică mică din Portugalia se plătește pe noapte de persoană și se aplică numai oaspeților care au 13 ani și peste. Este în jur de 2 euro.

Trebuie să plătiți doar în primele șapte zile ale șederii.

Slovenia

Taxa turistică în Slovenia variază în funcție de locație și de ratingul hotelului.

Este puțin mai mare în orașele mai mari și orașele-stațiuni, inclusiv Ljubljana și Bled - în jur de 3 EUR.

Spania

Dacă vă îndreptați spre Ibiza sau Mallorca, va trebui să plătiți o taxă turistică.

Taxa turistică durabilă, care se aplică pentru unitățile de cazare de vacanță din Insulele Baleare ale Spaniei (Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera), se aplică și fiecărui turist cu vârsta de 16 ani sau peste.

În timpul sezonului de vârf, taxa poate ajunge până la 4 EUR pe noapte.

Elveţia

Taxa turistică în Elveția variază în funcție de locație. Costul este pe noapte și pe persoană și este în jur de 2,20 EUR.

Cotațiile pentru cazare de obicei nu includ taxa turistică - este specificată ca sumă separată, așa că este mai ușor de urmărit.

Și se aplică doar sejururilor sub 40 de zile.

SUA

În majoritatea Statelor Unite se percepe o taxă hotelieră sau o taxă de cazare pentru călătorii care închiriază cazare. Se mai numește și taxă de ocupare.

Taxele se aplică la hoteluri, moteluri și hanuri. Se pare că cea mai mare rată este plătită în Houston, cu o taxă de 17% pe factura dvs. de hotel.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE