Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România revine în topul destinațiilor. Se află în primele țări din Europa Centrală și de Est ca destinație turistică

România e în primele cinci țări din Europa Centrală și de Est ca destinație turistică. Potrivit unui raport făcut de experții în turism sustenabil, țara noastră ar putea ajunge pe primul loc dacă ar avea o infrastructură mai bună și servicii mai ieftine.

Datele arată că România are potențial pentru a înlocui Polonia în calitate de lider al turismului în Europa.

Totuși, din cauza marketingului cu probleme și costurilor ridicate ale serviciilor de călătorie care sunt considerabil mai scumpe decât cele din Bulgaria, continuă să împiedice progresul României.

Raportul analizează sectorul turismului și călătoriilor din 23 de țări din Europa Centrală.

România din nou preferată de turiștii străini

Numărul turiștilor care au ales o destinație din România se apropie de cel mai profitabil an turistic, 2019. Datele Institului de Statistică pentru prima jumătate a anului arată o creștere cu 34% a numărului de turiști în România față de anul trecut, respectiv puțin peste un milion de turisti.

În luna iunie, peste 1 milion de turiști s-au cazat în România, în creștere cu 34.8% față de iunie 2021. Este o cifră care se apropie de datele din 2019, ultimul an înainte de pandemie. Atunci în prima jumatate a anului România a fost vizitată de peste 1 milion 300 mii de turisti.

În același timp, din totalul de peste un milion de turiști din luna iunie, putin peste 14% au fost turiști străini. Pe de altă parte, observăm o creștere importantă a numărului de turiști străini ajunsi in România in luna iunie. Anul trecut, cand majoritatea țărilor aveau impuse restricții de călătorie, în România au ajuns puțin peste 70 mii de turiști din afară. În aceeasi luna a lui 2022, numărul se dubleaza si depăseste 153 mii de turisti.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE