Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Destinații turistice virale: Coasta Amalfi și Mykonos

Rețelele de socializare dau trendul și când vine vorba de vacanțe. Anul acesta, cele mai populare destinații turistice sunt Coasta Amalfi și Mykonos, locuri fotografiate de milioane de oameni.

E vara și gândul ne zboară la concediu. Fără să vrem, suntem influențați și de social media, unde viața pare o vacanta continuă.

Cele mai populare destinații pe rețelele de socializare sunt Italia - Coasta Amalfi și Grecia – Mykonos, locuri romantizate de milioane de oameni. Coasta Amalfi, de exemplu, are peste 300 de milioane de taguri pe TikTok.

Destinații acaparate de influenceri

Coasta Amalfi din Italia este un loc plin de plaje, podgorii, drumuri înguste și mâncare de neuitat, de care vedetele de peste Ocean s-au îndrăgostit. Kendall Jenner, Vanessa Hudgens și Shay Mitchell sunt doar câteva dintre cele care s-au relaxat în Sudul Italiei și au postat fotografii pentru milioanele de fani de pe Instagram. 

Iar asta poate fi spus și despre mulți utilizatori din social media, care, în viața reală, de data aceasta, par să fi uitat toate grijile când au ajuns în Amalfi, locul de poveste. Destinația a fost acaparată de influenceri care au ales să creeze conținut în Italia. Chiara Ferragni și Xenia Adonts au făcut furori...

Positano, Ravello Sorrento sau Amalfi sunt doar câteva dintre orașele de pe coastă, unde te trezești cu o priveliște spectaculoasă către Marea Tiriniană. În aceste locuri îți poți lăsa mașina, pentru că cel mai bun mod de a te deplasa este cu un scuter. Și nu putem vorbi de Italia fără să menționăm de bucătăria specifică zonei: în Napoli și Amalfi vei mânca, fără dar și poate, cele mai bune paste.

Dacă la dolce vitta nu este ceea ce cauți, mergem și în celaltă parte a TikTok-ului, unde pasionații de petreceri, muzică și dans s-au adunat în Mykonos.

Mergem în Grecia, dar nu pentru plajele însorite sau tavernele grecești, ci pentru petrecerile care țin până în zori. Mykonos a devenit o destinație iubită de oamenii din întreaga lume datoriră petrecerilor extravagante și a peisajelor fenomenale. Hashtagul cu orașul grecesc are peste 1 miliard de taguri pe TikTok, unde se regăsesc videouri cu outfituri luxoase, locuri scoase din povești. Pe Instagram, găsim peste 5 milioane de postări legate de Mykonos. 

Că tot vorbim de social media... Atât Amalfi, cât și Mykonos sunt însoțite de textul: O să îmi recuperz banii, dar nu o să mai fiu niciodată tânără pe o plajă din Amalfi sau Mykonos, în funcție de caz. Pentru că, atenție, niciunul dintre aceste locuri nu este ieftin. Ca să ajungi în Amalfi, iei un zbor accesibil, însă cazările ajung la mii, ba chiar la zeci de mii de euro. La mijlocul lui august, patru nopți de cazare se ridică la suma 1.300 de euro, într-un oraș care nici măcar nu este pe coastă. Dacă mergi în Positano, un sejur de patru zile ajunge și la 30.000 de euro.

Mykonos este ceva mai blând cu cazările, însă prețurile la consumație fac competiție celor din Monaco. Până la urmă, este locul unde petrec Justin Biber, Bella și Gigi Hadid.

Trăim într-o lume conectată, iar rețelele de socializare nu dau tonul doar în modă, ci și în destinații turistice. Așa că, înainte de a pleca în următoarea escapadă, nu uita să cauți videouri și informații pe TikTok sau Instagram.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE