Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Veneția introduce taxe de intrare pentru turiști. Cât costă un bilet și cine sunt persoanele scutite de la plată

Autoritățile de la Veneția au anunțat că amână din nou introducerea unei taxe de intrare pentru turiști.

Consiliul și-a amânat planurile de intrare plătită în oraș, deoarece continuă să elaboreze o parte din logistică. Sistemul de rezervare urma să fie activat pe 16 ianuarie 2023, în speranța de a atenua problemele de supraturism care afectează sejururile vizitatorilor.

Iată ce știm până acum despre momentul în care vizitatorii vor trebui să plătească pentru a intra în Veneția pentru ziua respectivă.

Cine trebuie să rezerve un bilet pentru a vizita Veneția?

Călătorii care intenționează să viziteze orașul istoric Veneția vor trebui să-și înregistreze vizita, deși cei care stau noaptea nu trebuie să plătească taxa de intrare.

Vizitatorii care sosesc atât cu transportul public, cât și prin mijloace private trebuie să facă rezervare în avans.

Cei care vizitează insulele din jur, cum ar fi Burano și Murano , vor trebui să se înregistreze și să plătească. Este nevoie de un singur bilet și de plată pentru cei care călătoresc pe mai multe insule, inclusiv Veneția.

Unii călători de o zi sunt scutiți de la plata taxei de intrare, deși vor trebui totuși să rezerve. Acestea includ rezidenți din regiunea Veneto, studenți și cei care vizitează membrii familiei din oraș. Consiliul local a subliniat că nu va exista o limită a numărului de vizitatori, ci doar o creștere a taxei de intrare în cazul în care un anumit număr de vizitatori este atins într-o anumită zi.

Când vor trebui să plătească vizitatorii pentru a vizita Veneția?

Autoritățile de la Veneția anunțaseră la începutul acestui an că data oficială de la care vizitatorii ar trebui să rezerve este 16 ianuarie 2023.

Cu toate acestea, consiliul a declarat vineri că planurile au fost amânate, deoarece procesul de admitere urmează să fie aprobat.

Un purtător de cuvânt a confirmat că data de începere a taxei de intrare a fost amânată cu cel puțin șase luni.

Cum pot vizitatorii să rezerve bilete pentru Veneția?

Un sistem de rezervare online în mai multe limbi va fi disponibil în toamnă pentru ca vizitatorii să își pre-rezerve călătoria la Veneția .

La rezervare, vizitatorii vor primi un cod QR care acționează ca bilet și trebuie arătat controlorilor de bilete.

Pentru cei care sosesc cu transportul public, poate exista posibilitatea de a cumpăra permisul de intrare în același timp cu biletul de călătorie.

În cazul în care acest serviciu nu este disponibil, operatorii de transport public vor face anunţuri pasagerilor reamintindu-le cerinţa de a rezerva.

Vizitatorii sunt încurajați să rezerve în avans, deoarece prețurile biletelor ar putea fi mai mici.

Cât de mult vor trebui să plătească vizitatorii pentru a vizita Veneția?

Costul biletelor va varia de la 3 EUR la 10 EUR, în funcție de sezon.

În perioadele deosebit de aglomerate , vizitatorii vor fi obligați să plătească sume mai mari. Acest lucru se va întâmpla atunci când numărul de vizitatori care rezervă pentru a ajunge în oraș depășește un anumit prag, care nu a fost încă anunțat.

Vor exista, de asemenea, anumite perioade în care vizitatorii trebuie să rezerve, dar nu vor fi obligați să plătească. Acest lucru se va întâmpla atunci când un număr foarte mic de turiști sosesc în oraș.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE