Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Germania lansează un bilet unic de 49 de euro pe lună pentru trenuri, autobuze și tramvaie

Din ianuarie, Germania va introduce un bilet de transport public la nivel național, care costă 49 ​​EUR pe lună.

Ministrul Transporturilor, Volker Wissing, a declarat miercuri că mișcarea are ca scop reducerea emisiilor și suportul acordat oamenilor să facă față crizei costului vieții.

În timpul verii, un bilet de 9 EUR pe lună a fost introdus ca experiment. Noul „Deutschlandticket” sau Bilet german ridică valoarea la 49 EUR sau aproximativ 1,60 EUR pe zi.

Unde este valabil biletul Deutschland?

Biletul este valabil pe autobuze și trenuri - toate mijloacele de transport în comun pe distanțe scurte și medii - la un cost mai mic decât în ​​mod normal. Nu va fi valabil pe trenurile interurbane.

Miniștrii Transporturilor din 16 state germane diferite au convenit asupra noului tarif lunar. Acesta va fi implementat „cât mai curând posibil”, potrivit unui anunț al Guvernului Federal. Acest lucru ar putea fi de la 1 ianuarie 2023.

În loc de o achiziție unică precum schema de 9 EUR în această vară, noul bilet fără hârtie va fi oferit ca abonament.

Este o opțiune atractivă, deoarece va fi valabilă în toate rețelele germane de transport public - dintre care multe au un sistem tarifar confuz.

Ce s-a întâmplat cu biletul lunar de 9 EUR?

În iunie, iulie și august, a fost testat un bilet de 9 EUR care a permis oamenilor să călătorească prin rețelele de trenuri, autobuze și tramvaie din întreaga țară.

A fost introdus pentru a încerca să combată creșterea inflației ca o consecință a războiului Rusiei în Ucraina. Biletul trebuia, de asemenea, să încurajeze oamenii să ia în considerare transport ecologic și să reducă consumul de combustibil.

Asociația companiilor germane de transport VDV a declarat că a economisit aproximativ 1,8 milioane de tone de emisii de carbon în aceste trei luni.

Mulți oameni au cerut un succesor al schemei, dar au existat dezacorduri cu privire la preț și cine va plăti factura pentru biletul subvenționat. În cele din urmă, a fost încheiat un acord pentru introducerea noii scheme, percepând ceea ce a fost considerat un preț mai sustenabil - 49 EUR pe lună.

Unele state au decis să creeze și propria lor versiune a schemei. Berlinul a introdus un bilet de 29 de euro care este valabil pentru transportul public din regiune. Abonamentul a fost pus în vânzare în octombrie, dar va fi disponibil doar până la sfârșitul lunii martie a anului viitor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE