Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Topul destinațiilor de vacanță din Europa, preferate de români în această toamnă

Italia, Spania și Marea Britanie se află în topul celor mai populare destinații din Europa în această toamnă. În schimb, cei care preferă city-break-urile au ales Germania, Franţa sau Belgia.

După doi ani de restricții impuse din cauza pandemiei COVID-19, apetitul românilor pentru călătorii a revenit.

"Creşterea subită a numărului de zboruri după o lungă perioadă de pauză a declanşat şi o criză care a afectat toţi operatorii, o criză care a dus la aeroporturi aglomerate, zboruri amânate sau anulate, bagaje pierdute sau rătăcite, greve, un haos general care a dominat aviaţia în ultimele luni.

În prezent, chiar dacă lucrurile sunt departe de a fi pe deplin rezolvate, se pare că încheierea sezonului estival a mai redus din problemele întâmpinate de pasageri. Potrivit datelor publicate de Vola.ro pentru perioada 15 septembrie - 1 decembrie 2022, Italia, Marea Britanie şi Spania, ţări în care există comunităţi mari de români, dar şi care sunt alese frecvent de turiştii noştri, conduc în topul celor mai populare destinaţii din Europa în aceste luni", se arată într-un comunicat al Vola.ro, preluat de Agerpres.

Topul celor mai căutate destinații pentru city-break

Italia se află pe primul loc în topul celor mai populare destinații din Europa în această toamnă. Pe următoarele poziții se află Marea Britanie și Spania care domină clasamentul atât din punct de vedere al numărului de rezervări, cât și al biletelor.

Preferatele acestui sezon par a fi city break-urile, iar românii au ales să viziteze Germania, Franţa, Belgia, Irlanda, Olanda, Grecia, Austria, Danemarca, Portugalia şi Turcia. De asemenea, ţări precum Austria, Portugalia şi Spania au cel mai mare număr al rezervărilor de două persoane, semn că aceste destinaţii sunt alese cu preponderenţă de cupluri de călători, notează sursa citată.

Românii preferă zborurile ieftine

Cât despre durata dintre momentul rezervării zborului şi efectuarea călătoriei, se pare că se revine la intervalele anterioare pandemiei. Pe fondul restricţiilor şi al schimbărilor de ultim moment, românii rezervau zborul cât mai aproape de data plecării. Acum, însă, aceştia rezervă, în medie, cu 34 de zile înaintea deplasării.

Potrivit Vola.ro, zborurile către Portugalia au cea mai mare fereastră, fiind rezervate cu 54 de zile înainte, pe când zborurile către Irlanda sunt cele mai spontane, fiind rezervate cu numai 19 zile înainte.

Cele mai mai populare destinaţii sunt şi cele mai ieftine. Preţul mediu pentru un bilet către Italia costă 80 de euro, cel mai ieftin zbor din această toamnă. Zboruri ieftine pot fi găsite şi către Belgia, Austria şi Danemarca, acestea fiind şi destinaţii către zboară mai multe companii aeriene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE