Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vacanțe mai ieftine cu 60% pentru românii care fac rezervări din timp. Cât costă un sejur în Grecia

Românii care își rezervă vacanțele din timp se bucură de reduceri până la 60%. Ofertele all inclusive și destinațiile însorite sunt preferatele vizitatorilor la un târg de turism din București. Prețul unui sejur pleacă de la 200 de euro, în Creta de exemplu, și depășeste 2.000 de euro la hoteluri de lux din Turcia sau România.

Insula Thassos rămâne în topul destinațiilor căutate de români. Cei mai mulți și-au rezervat deja vacanțele pentru vara aceasta și au profitat de ofertele timpurii.

Paris Paraschoudis, Președintele Asociației Hotelierilor din Thassos: Așteptăm mulți români în Thassos anul acesta, deja există multe rezervări. Gradul de ocupare deja e de 70%. Este un procent mare pentru acest sezon, dar cred că vor veni mai mulți. Peste 80% dintre turiști vin din România. Este o insulă românească acum. Majoritatea rezervărilor făcute până la finalul lunii februarie sau al lunii martie au un discount de la 10% la 20%, depinde.

Marius Berca, director agenție de turism: Cine vrea să meargp in Thassos pentru o saptamana plateste 1 euro si transportul, în Creta - 199 de euro, în Antalya la 5 stele cu all inclusive - 299 de euro.

Cutremurele care au lovit sudul Turciei nu i-au speriat pe români. Operatorii de turism spun că nu există vacanțe anulate în orașe ca Antalya sau Side, unde ofertele all inclusive pentru o săptămână pornesc de la 320 de euro și ajung la 3.000 de euro.

Turcia este comparabilă cu România când vine vorba de prețuri. Un sejur într-un apartament încăpător de pe litoralul românesc ajunge să coste 2.000 de euro. Alternative mai accesibile decât România rămân în continuare țări cu ieșire la mare, ca Bulgaria și Albania.

Marius Berca, director agenție de turism: Referitor la Bulgaria, pachetele pleacă undeva de la 150-170 de euro și cresc proporțional cu clasificarea hotelurilor.

Adi Voican, președintele unei agenții de turism din România: Putem să estimăm că avem la 3 stele un all inclusive 1.200, 1.300 de lei persoană, 2.500 camera. La 4 stele mai mult, 4000 de lei, există și excepții, apartamente generoase, 2-3 camere și poți să ajungi la 10.000 de lei pe un sejur.

Reprezentanții agențiilor de turism spun că pachetele all inclusive au cele mai mari reduceri în lunile februarie și martie. Cu cât se apropie mai mult sezonul estival, prețurile încep să crească.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE