Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Destinații cu trenul în Europa, pentru îndrăgostiți. Unde poți plănui o escapadă romantică în „luna iubirii”

Renașterea transportului feroviar din Europa a fost determinată în mare parte de romantismul etern al călătoriilor cu trenul.

Pe măsură ce se deschid noi rute, iar trenurile de mare viteză rivalizează cu durata și prețul zborurilor, tot mai mulți călători se orientează către itinerarii fără zbor pentru următoarea lor călătorie.

Dacă plănuiți o escapadă romantică în luna iubirii (februarie), de ce să nu renunțați la companiile aeriene low-cost pentru o aventură lentă și romantică, cu emisii reduse?

Iată câteva dintre cele mai bune călătorii romantice cu trenul pe care le puteți face în Europa de Ziua Îndrăgostiților și nu numai.

Îndrăgostește-te într-un tren cu vagon de dormit cu destinația Londra-Veneția

Este ceva magic să te urci în tren într-o țară și să te trezești într-un loc cu totul nou.

Byway, specialistul în călătorii fără zboruri, oferă o gamă de vacanțe cu trenul cu vagon de dormit în Europa care vă poate ajuta să faceți exact acest lucru, potrivit Euronews Travel.

Lăsați în urmă străzile aglomerate ale Londrei și explorați canalele Veneției în doar 24 de ore. Această aventură feroviară de 10 zile, cu noul tren cu vagon de dormit Stuttgart - Veneția, este un tur cu oprire rapidă a celor mai romantice destinații italiene.

După câteva zile în orașul plutitor, urmate de o escapadă culturală în Florența, veți pleca spre casă pe la Lacul Como, urmat de priveliști uluitoare ale peisajului elvețian. Această excursie are un preț de 1.595 lire sterline (1.800 de euro) de persoană.

Petreceți clipe de neuitat pe ruta Londra-Istanbul

Petreceți timp de calitate cu partenerul vostru de viață într-o aventură de 10 zile prin Europa.

Combinând trenuri și autobuze, această călătorie epică cu Tailor Made Rail trece prin Londra, Bruxelles, München, Budapesta și București în drum spre Istanbul.

Cu itinerariul planificat, veți avea suficient timp pentru a privi unul alături de celălat peisajele care vă trec prin fața ochilor.

Această călătorie începe de la 999 lire sterline (1.130 euro) de persoană, incluzând călătoria, trenurile cu vagon de dormit și hotelurile.

Fiți martori la aurora boreală într-o călătorie cu trenul de la Oslo la Bodø

Norvegia este „Sfântul Graal” al Europei pentru a vedea aurora boreală - cel mai bine văzută de la începutul lunii septembrie până la jumătatea lunii martie, când nopțile sunt mai lungi și mai întunecate.

Pornind din capitala norvegiană Oslo, puteți să călătoriți cu trenul cu vagon de dormit până la Trondheim și apoi la Bodø o zi mai târziu.

Priviți satele fermecătoare, formațiunile stâncoase frumoase, ghețarii, văile și fiordurile care trec pe lângă dumneavoastră de-a lungul traseului de coastă, a cărui primă etapă este supranumită "poteca trolilor".

În total, călătoriile cu trenul costă de la aproximativ 70 de euro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE