Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Stimulente mai mari de 150 de euro pentru turiștii care vor să viziteze Taiwan. Țara vrea să atragă cât mai mulți vizitatori

Taiwanul se oferă să plătească turiștilor peste 150 de euro dacă vor opta pentru o vacanță acolo în acest an, în încercarea de a crește numărul de vizitatori.

Țara din Asia de Est încearcă să atragă șase milioane de turiști în 2023 și speră că stimulentul de 5.000 de dolari NT (158 de euro) îi va ajuta să-i cucerească pe potențialii vizitatori.

Ministerul Transporturilor și Comunicațiilor oferă agențiilor de turism subvenții de până la 20.000 dolari NT (633 euro) pentru fiecare grup de turiști care sosesc în țară, potrivit Euronews Travel.

Anunțând propunerea la începutul acestei săptămâni, ministrul Wang Kwo-tsai a explicat că banii de cheltuieli ale turiștilor vor fi livrați digital și pot fi alocați pentru cazare și alte costuri în țară.

El nu a precizat când va începe schema, dar având în vedere modul în care criza costului vieții influențează prioritățile noastre de călătorie, ar putea foarte bine să încline balanța pentru unii turişti europeni.

De ce Taiwanul plătește turiștii să viziteze țara?

Totul face parte dintr-o acțiune post-pandemie de reconstruire a sectorului turistic al țării. Taiwan a fost una dintre ultimele țări care a ridicat restricțiile la frontieră legate de COVID-19 în octombrie 2022.

Puțin sub 900.000 de persoane au vizitat în 2022, potrivit Taiwan Tourism Board. Aceasta este o scădere abruptă din 2019, când vremurile mai simple au adus un record de 11,8 milioane de vizitatori internaționali în Taiwan.

Premierul Chen Chien-jen spune că țara încearcă să revină pe drumul cel bun cu 10 milioane de turiști până în 2025.

Plătirea turiștilor pentru a vizita țara ar putea suna ca o modalitate de mită. Dar o serie de țări folosesc stimulente pentru a reechilibra nivelul turistic după pandemie.

Hong Kong, de exemplu, oferă 500.000 de bilete de avion pentru a atrage mai mulți vizitatori.

De ce merită să vizitezi Taiwanul?

Națiunea insulară are mult mai mult de arătat decât stimulente financiare. Este o insulă mică, aproximativ jumătate din dimensiunea Scoției, așa că vizitatorilor nu le ia mult timp pentru a merge între vibranta capitală Taipei și parcurile sale naționale înverzite. Mai ales când există o linie de cale ferată de mare viteză la mijloc.

Datorită climei sale subtropicale, vă puteți bucura de nopți fierbinți de vară și de excursii la plajă. Dar diferite anotimpuri își au propriul atractiv. Din septembrie până în noiembrie, Taiwanul are o glorie de toamnă mai uscată, în timp ce vizitatorii din februarie se bucură de înflorirea plină a florilor de cireș .

Pe lângă frumusețea naturală a Taiwanului, există aproximativ 15.000 de temple de explorat, în timp ce restaurantele sale sunt în creștere în ceea ce privește acordarea stelelor Michelin. De asemenea, este considerat unul dintre cele mai sigure locuri din Asia pentru călătoriile LGBTQ+ , devenind prima țară din regiune care a legalizat căsătoria între persoane de același sex în 2019.

Care sunt regulile de călătorie pentru Taiwan?

Taiwan și-a redeschis granițele pe 13 octombrie 2022. Turiștii nu mai trebuie să se plaseze în carantină în hoteluri la sosirea lor în țară.

Toată lumea, inclusiv copiii cu vârsta de doi ani și peste, va primi la sosire un kit de test rapid COVID auto-administrat. Dar trebuie să o luați numai dacă dezvoltați simptome în timpul unei „perioade de prevenire a epidemiei auto-inițiate” de șapte zile.

Măștile trebuie purtate în afara locuinței. Iar vizitatorii care testează pozitiv pentru COVID-19 vor trebui totuși să se pună în carantină la un hotel sau acasă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE