Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Concertele anului 2024 în România. Trupele și artiștii care vor face show pe scenă

Trupe celebre și artiști îndrăgiți vin pe scenele din România în 2024, iar unii dintre ei vor cânta la noi în țară pentru prima dată. Sunt pregătite concerte și festivaluri care să mulțumească toate preferințele muzicale. Fiecare eveniment promite o experiență unică, greu de uitat.

UNTOLD, 8-11 august, Cluj-Napoca

Unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale de la noi din țară revine cu a 9-a ediție, iar organizatorii promit că experiența din 2024 va fi una memorabilă.

Sam Smith este unul dintre artiștii care va urca pe scena festivalului UNTOLD în 2024. Cântărețul care deține un Oscar, un Golden Globe și cinci premii Grammy vine pentru prima dată în România.

Fanii muzicii electronice au parte de o surpriză plăcută: Swedish House Mafia vine pentru prima dată pe scena festivalului.

Un alt nume mare care va veni în 2024 la Cluj-Napoca este legendarul Lenny Kravitz. Cântărețul și compozitorul a dat lumii hituri inspirate din ce a trăit. A scris cântece despre părinți, despre fosta soție, actrița Lisa Bonet, despre fiica lui, Zoë. Scânteia inițială a inspirației „trebuie să pornească de la ceva”, spunea el.

UNTOLD, evenimentul care atrage anual fani din toate colțurile lumii la Cluj-Napoca, va avea loc în perioada 8-11 august 2024. Iar în februarie 2024 începe UNTOLD Dubai, fiind primul festival de acest gen din Orientul Mijlociu.

Prețul biletelor:

  • Abonamente General Acces - 4 zile, faza 2: 834,40 lei
  • VIP Acces - 4 zile: 1.680 lei

Electric Castle, 17-21 iulie, Castelul Banffy din Bonţida

Dacă ești fan al trupei rock Bring me the Horizon ai toate motivele să îți eliberezi agenda în perioada 17-21 iulie și să mergi la a 10-a ediție Electric Castle, la Castelul Banffy din Bonţida.

În cele cinci zile de festival vor urca zeci de trupe și artiști pe scenele din Cluj. Headlineri ai acestei ediții Massive Attack, Queens of The Stone Age, Bring Me The Horizon, Chase and Status.

Invitatul surpriză din acest an este legenda NBA Shaquille ONeal, care aduce propriul său proiect muzical.

Organizatorii promit o experiență de neuitat, alături de artiști îndrăgiți, veniți din țară și din străinătate. Printre ei se numără Marc Rebillet, Nina Kraviz, Bonobo - DJ set, DJ Shadow, Khruangbin, Camo&Krooked, Kenya Grace, Subcarpați, Vița de Vie, Coma.

Prețul biletelor:

  • General Access Pass – 129/200 euro
  • General Access Pass + Insurance – 139/200 euro
  • Youth 21 Pass – 99 euro
  • Premium Pass – 299 euro
  • Premium Pass + Insurance – 319 euro

Cei care doresc pot să opteze pentru achiziționarea biletelor în rate.

Neversea, 4-7 iulie, plaja Neversea Beach din Constanţa

Distracție timp de patru zile și patru nopți la malul mării. Personaje colorate, animatori, dansatori, diversitate muzicală, mult soare și voie bună. Asta îi așteaptă pe toți doritorii de distracție care participă la Neversea 2024.

Peste 270.000 de oameni s-au bucurat anul trecut de mixul perfect de genuri muzicale, de răsăritul întâmpinat cu veselie și dans pe plajă și de cei peste 150 de artiști care au urcat pe scenă.

Neversea este cel mai mare festival organizat pe o plajă din Europa.

Prețul biletelor:

Toți fanii Neversea pot a beneficia de un voucher de 100 de lei în urma completării unui formular pe platforma oficială.

  • Acces General, 4 zile - 610.40 lei
  • Acces VIP, 4 zile - 1338.40 lei

SAGA Festival, 5-7 iulie, Romaero București

Cel mai mare festival din București promite un show plin de energie și creativitate, timp de trei zile, la Aeroportul Romaero.

"SAGA este mai mult decât un festival. Așteaptă-te la scene mari, spectacole de lumini uluitoare și instalații de artă imersivă", scriu organizatorii evenimentului.

Armin Van Buuren, DJ-ul olandez cunoscut la noi pentru aparițiile spectaculoase de la UNTOLD, este headliner la SAGA Festival 2024. Alături de el vor urca pe scenă ARTBAT, Dennis Lloyd, James Hype, Loreen, Nico Moreno, Raye.

Alți peste 120 de artiști urmează să fie anunțați.

Prețul biletelor:

  • General Acces, 3 zile – 440 lei
  • General Acces Under 21, 3 zile – 357,50 lei
  • General Acces Plus, 3 zile – 825 lei
  • VIP, 3 zile – 880 lei

Rockstadt Extreme Fest, 31 iulie – 4 august, Cetatea Râșnov, Brașov

Fanii rock-ului sunt așteptați la a 10-a ediție a Rockstadt Extreme Fest, care va avea loc în perioada 31 iulie – 4 august.

Zeci de trupe sunt așteptate să cânte pe scenele amplasate la poalele Cetății Râșnov. Arkona, Decapitation, My Dying Bride, Venom Inc, The Black Dahlia Murder, God Is An Astronaut, Amon Amarth și Exodus sunt doar câteva dintre ele.

Prețul biletelor:

  • Abonament Full Pass Tier 3 – 950 lei
  • Abonament Children, 12-16 ani – 350 lei

Massif, 14-17 martie, Poiana Brașov

Cel mai mare festival de muzică de la munte te așteaptă în perioada 14-17 martie, la cea de-a 2-a ediție, pentru patru zile de muzică și distracție. Massif 2024 se bazează pe diversitate muzicală, pentru a fi pe placul tuturor participanților.

Pe scena principală vor cânta Mahmut Orhan, Shimza, GORDO, Valeron, Dirty Nano și Grigoré.

Prima ediție a festivalului Massif a adunat peste 38.000 de oameni. Peste 100 de artiști români și internaționali au animat atmosfera la scenele de la baza pârtiei și la apres-ski-urile partenere.

Prețul biletelor:

  • General Access, 4 zile – 69 euro plus taxe
  • General Access, 4 zile, BrasoViza – 59 euro plus taxe
  • General Access, o zi – 27 euro plus taxe
  • General Access, Friendship Packs x2 – 118 euro plus taxe
  • General Access, Friendship Packs x3 – 165 euro plus taxe
  • General Access, Friendship Packs x4 – 196 euro plus taxe
  • General Access, Friendship Packs x6 – 234 euro plus taxe
  • VIP, 4 zile – 149 euro plus taxe

Judas Priest - Metalhead Meeting, 17-20 iulie, Romexpo București

Judas Priest, una dintre trupele legendare ale heavy metalului, cu peste 50 de ani de activitate, va cânta în România, la Romexpo, Pavilionul Central. Trupa este formată din Rob Halford (voce), Glenn Tipton (chitară,voce) Richie Faulkner (chitară), Ian Hill (chitară bas) și Scott Travis (baterie).

Judas Priest este una dintre cele peste 30 de trupe care fac parte din lineup-ul Metalhead Meeting. Printre numele mari anunțate se numără Rotting Christ, Ihsahn, Tiamat, Jungle Rot, Anders Colsefni (primul solist Slipknot) si Kaosis.

Prețul biletelor:

  • Price Level 1, 4 zile – 601,23 lei
  • VIP, 4 zile – 999,74 lei

Copiii sub 10 ani au intrare gratuită insoțiti de un adult posesor de bilet.

Coldplay, 12-13 iunie, Arena Națională din București

Coldplay, celebra trupă rock britanică, va susține două concerte în România. Inițial trebuiau să cânte doar pe 12 iunie, însă datorită unei cereri foarte mari de bilete în presale a mai fost adăugată și data de 13. După două ore de la deschiderea vânzării, peste 80.000 de oameni așteptau la coadă.

Este pentru prima oară când cei patru cântăreți, Chris Martin (voce), Jon Buckland (chitară), Guy Berryman (bas) și Will Champion (tobe), vin în România.

Coldplay a anunțat recent că dorește să-și facă turneele mai ecologice, prin reducerea emisiilor de carbon. Potrivit unei cercetări științifice, turneul mondial "Music Of The Spheres" a produs până acum cu cu 47% mai puține emisii de carbon, față de turneele lor din 2016 și 2017.

Bitele pentru ambele concerte ale Coldplay în România sunt sold out.

Travis Scott vine la BEACH, PLEASE! Festival 2024 (10-14 iulie, Costinești)

Rapperul Travis Scott vine în România, pentru prima dată. Artistul va concerta la BEACH, PLEASE! Festival 2024. Beach, Please! este cel mai mare festival dedicat culturii urbane din Europa de Est. În 2024, festivalul are loc timp de 5 zile, între 10-14 iulie, în Costinești.

Pe lângă Travis Scott, vor mai urca pe scenă Wiz Khalifa, Yeat, Don Toliver, Chief Keef, Ice Spice, 6ix9ine, Trippie Redd, NLE Choppa, Gucci Mane, Rick Ross, City Morgue, Lil Pump.

Prețurile biletelor:

  • General Access — 5 Days Pass - 119 euro
  • General Access — 1 Day Pass - 85 euro
  • VIP — 5 Days Pass - 269 euro
  • VIP — 1 Day Pass - 125 euro
  • Backstage Lounge — 5 Days PASS - 399 euro
  • Backstage Lounge — 1 Day Pass - 199 euro
  • CAMPING - 5 Days Pass - 49 euro

Ed Sheeran, 24 august, Arena Națională București

Ed Sheeran revine în România în 2024, pentru a doua oară, în cadrul +–=÷x Tour. Fanii vor putea cânta alături de el, pe 24 august, la Arena Națională din Capitală, unele dintre cele mai cunoscute piese ale cântărețului, cum ar fi "Castle on the Hill" sau "Bad Habits".

Este al patrulea turneu internațional al îndrăgitului artist britanic și este alcătuit din 115 concerte. A început la Dublin, pe 23 aprilie 2022, și ultimul spectacol va fi la Larnaca, Cipru, pe 8 septembrie 2024.

În deschiderea concertului va urca pe scenă Calum Scott.

Ed Sheeran a mai fost în București în 2019, în cadrul turneului de promovare a albumului "Divide". Rămâne de văzut dacă și în 2024 va urca pe scenă cu tricolorul românesc.

Prețul biletelor:

  • General Access Standing - 399 lei
  • Categoria A - 499 lei
  • Categoria B - 399 lei
  • Categoria C - 299 lei

Five Finger Death Punch, 4 iulie, Romexpo București

Formație americană de heavy metal vine pentru prima dată în România, la Romexpo, în Pavilionul Central. În deschiderea lor vor cânta americanii de la Ice Nine Kills.

Unele dintre cele mai cunoscute piese ale trupei sunt "Wrong Side of Heaven", "Wash It All Away" și "Bad Company".

Five Finger Death Punch a fost înființată în 2005, iar numele a fost inspirat dintr-un film clasic de arte marțiale. Trupa este formată din Ivan Moody  (vocal), Zoltan Bathory (chitară ritmică), Charlie (baterie), Andy James (chitară), Chris Kael (chitară bas, vocal).

Prețul biletelor:

  • Categoria A – 467,36 lei
  • Categoria B – 395,28 lei
  • Categoria C – 312,90 lei
  • Premium – 827,77 lei

Megadeth, 10 iunie, Romexpo București

Megadeth, celebra formație de heavy metal înființară de Dave Mustaine (ex-Metallica), ajunge în 2024 la București, într-un concert care va avea loc la Romexpo, în aer liber.

Megadeth este una din formațiile care au influențat generații de artiști internațional și a lansat până acum 16 albume de studio, ultimul în septembrie 2022, intitulat ”The Sick, the Dying... and the Dead”.

Prețul biletelor:

  • Categoria B - 266 lei (prețul include comisionul de emiterea biletului)
  • Categoria A - 328 lei (prețul include comisionul de emiterea biletului)
  • Premium - 730 lei (prețul include comisionul de emiterea biletului)

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE