Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Coldplay va susține două concerte în România în 2024. De unde pot fi cumpărate bilete

Coldplay, celebra trupă rock britanică, vine pentru prima oară în România. Inițial, aceștia și-au anunțat un concert pentru data de 12 iunie 2024, însă în urma unei cereri mari de bilete au decis că vor susține două show-uri la noi în țară, pe 12 și 13 iunie 2024.

Ambele concerte Coldplay vor fi susținute în București, pe Arena Națională.

„Datorită cererii incredibil de mari în presale, vom susține un al doilea show la București, pe 13 iunie 2024”, au anunțat membrii îndrăgitei trupe într-un InstaStory.

Pe 25 iulie 2023, s-a dat startul la presale, în România. La ora 09:00 dimineața, erau peste 40.000 de oameni care așteptau la rând pe site-ul oficial al trupei să cumpere bilet. Puțin peste ora 11 dimineața, se formase deja o coadă de peste 80.000 de oameni, așa cum se poate observa în captura foto a site-ului.

Cei care își pot cumpăra primii bilete la Coldplay sunt fanii care s-au înregistrat în campania de presale. Chiar și așa, acest lucru nu garantează obținerea biletului, ci se merge pe principiul „Primul venit, primul servit”.

Din cauza cererii mari, site-ul oficial al formației a dat astăzi erori.

„Coada nu mai scade, iar timpul s-a mărit”, a declarat un tânăr, în jurul orei 11.30, care așteaptă de la ora 9:00 dimineața în fața laptopului să își cumpere bilet.

De unde mai pot fi cumpărate bilete Coldplay pentru concertele din România

Pe lângă site-ul oficial coldplay.com, mai există o variantă de unde pot fi achiziționate bilete. Pe 25 iulie 2023, de la ora 15:00, posesorii de card BCR Mastercard sau George Mastercard au acces, în exclusivitate, la presale, și pot cumpăra maximum 4 bilete.

Al doilea show Coldplay de la București, din 13 iunie 2024, este vândut exclusiv de iaBilet, potrivit platformei.

Despre Coldplay

Trupa Coldplay a fost înființată în anul 1996 și este formată din Chris Martin (voce), Jon Buckland (chitară), Guy Berryman (bas) și Will Champion (tobe). Una din cele mai populare formații rock din lume, Coldplay a scos nouă albume, cel mai recent în anul 2021, și are în palmares șapte trofee Grammy, cele mai cunoscute premii din industria muzicală.

Hituri precum Fix You, Paradise, Speed of Sound, Yellow, The Scientist, A Sky Full of Stars sau Hymn for the Weekend au stat în topurile muzicale și le-au adus miliarde de vizualizări pe Youtube.

În Marea Britanie, dar și la nivel mondial, solistul Chris Martin este o celebritate, fiind căsătorit, între 2003 și 2016 cu actrița Gwyneth Paltrow. Din anul 2017, are o relație cu actrița Dakota Johnson.

Turneul ecologic al trupei Coldplay

Recent, Coldplay a anunțat că dorește să-și facă turneele mai ecologice, prin reducerea emisiilor de carbon, folosind mai multe metode: alimentarea spectacolelor cu ajutorul pedalării bicicletelor de către fani sau cu ringuri de dans, prin care se produce curent electric, prin crearea unor decoruri pentru spectacole făcute din bambus și plantarea unui copac pentru fiecare bilet vândut la concertele lor.

O nouă cercetare științifică a Institutului de tehnologie din Massachusetts are ca subiect de studiu turneul mondial ”Music Of The Spheres” al trupei Coldplay. Iar cifrele arată că trupa a avut, până acum, cu 47% mai puține emisii de carbon în turneul său mondial, în comparație cu turneele din 2016 și 2017, atunci când au anunțat că nu vor mai organiza alte evenimente mari, până când nu vor putea face acest lucru într-un mod mai prietenos cu natura.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE