Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lenny Kravitz, la Untold 2024. Legendarul artist, pe scena principală a festivalului de muzică de la Cluj Napoca

Lenny Kravitz va concerta la Untold 2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din lume, au anunțat organizatorii. Câștigătorul a patru Premii Grammy patru ani la rând și cu o stea pe Hollywood Walf of Fame, artistul în vârstă de 59 de ani a mai fost în România.

Lenny Kravitz, pe scena principală a Untold 2024, cu un show unic

De la It Ain’t Over ‘Til It’s Over la Fly Away și nu numai, Lenny Kravitz a spus mereu că viața și muzica lui sunt unite.

„Scriu muzică oriunde. Scriu în capul meu, la chitară, la tobe”, mărturisea el cu nonșalanță, potrivit Rolling Stone.

Cântărețul și compozitorul a dat lumii hituri inspirate din ce a trăit. A scris cântece despre părinți, despre fosta soție, actrița Lisa Bonet, despre fiica lui, Zoë. Scânteia inițială a inspirației „trebuie să pornească de la ceva”, spunea el. „Sunt genul ăsta de artist”. În melodia Johnny Cash, Kravitz face o paralelă între celebrul solist de muzică country și durerea pe care a simțit-o atunci când mama lui a murit.

Kravitz este singurul artist cu patru Premii Grammy consecutive la categoria “Best Male Rock Vocal Performance”. De curând, el a primit o stea pe “Hollywood Walk of Fame”, iar discursul din acea zi a fiicei sale a făcut înconjurul planetei.

„Te-am văzut schimbându-te în cele mai frumoase moduri. Am văzut cum rămâi la fel în cele mai importante situații. Am văzut cum ai grijă de oamenii pe care îi iubești. Am văzut devotamentul incredibil pentru arta ta. Dar, în mare parte a timpului, ți-am văzut cămășile”, a spus Zoë Kravitz, potrivit People, moment în care tatăl a pufnit în râs.

Tot anul acesta, Lenny Kravitz a fost recompensat cu Recording Academy Global Impact Award, un trofeu acordat artiștilor care au avut un impact semnificativ în industria muzicală internațională.

Scriitor, producător, actor, fashion designer și dezvoltator, el și-a reinventat și redefinit constant sunetul și imaginea artistică, în ultimii ani. De la influențe rock clasice, la experimente funk și soul, a demonstrat o capacitate remarcabilă de adaptare la schimbare, se arată în comunicatul Untold.

Ce artiști vin la UNTOLD 2024

Pentru prima dată în România, pe scena festivalului UNTOLD va urca Sam Smith, artistul care deține un Oscar, un Golden Globe și cinci premii Grammy.

Un alt nume așteptat de fanii festivalului este trio-ul Swedish House Mafia care vine pentru prima dată pe scena UNTOLD.

În lineup sunt incluși DJ de top la nivel global: Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Alok, Timmy Trumpet, Lost Frequencies, Purple Disco Machine. În noul val de artiști se regăsesc și nume legendare în cultura underground - Carl Cox, Solomun și Fisher.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE