Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

#TheCube: Putem cere banii înapoi dacă la festival nu mai ajunge artistul preferat? ”E important să citim termenele și condițiile”

A început sezonul festivalurilor și, dincolo de distracție, apar și problemele. Aglomerația, artiștii care nu mai ajung la concerte sau cozile la intrare sunt principalele nemulțumiri ale celor care plătesc bilete la astfel de evenimente și doar câteva dintre motivele pentru care aceștia își exprimă nemulțumirea în social media, solicitând banii înapoi. Tocmai de aceea e bine ca, înainte de a cumpăra biletul, să știm ce drepturi avem.

SAGA Festival, la care organizatorul a anunțat în ultimul moment artiști principali care nu vor mai participa, s-a transformat în prilejul perfect pentru ca cei pasionați de festivaluri să se pună la curent cu drepturile pe care le au în relația cu firmele organizatoare.

În ce condiții se pot cere banii înapoi pentru concerte/festivaluri

Într-un interviu pentru Euronews România, avocatul Anca Stoian a venit cu explicații.

Pot cere banii înapoi dacă artistul pe care voiam să îl vedem nu mai concertează?

În acest context, este important ca înainte de a cumpăra biletele să citim rubrica de ”Termene și condiții”. Pentru festivalurile SAGA, Untold sau Electric Castle, condițiile sunt clare: biletele de acces pentru participarea la eveniment, oferă acces cumpărătorului în perimetrul evenimentului și nu la un anumit spectacol/artist.

Ce condiții trebuie să fie îndeplinite pentru a ne putea primi banii înapoi?

În cazul anulării evenimentului (așa cum s-a întâmplat în perioada pandemiei), cumpărătorul este îndreptățit să își primească banii înapoi.

Pot cere banii înapoi dacă sunt nemulțumit de calitatea serviciilor, de cozile de la intrare sau de serviciile conexe din festival (ex: food court)?

Nemulțumirile nu constituie de principiu un motiv pentru a primi banii înapoi.

Ce pot totuși să fac în această situație?

Chiar dacă nu putem solicita organizatorului restituirea sumei de bani, ne putem adresa autorităților competente. În acest caz, ANPC, deoarece ca participant la un festival suntem în esență consumatori ai unui produs/serviciu.

Prestația proastă a artistului mă îndreptățește să cer banii înapoi?

În principiu nu. Astfel de situații nu constituie un motiv pentru ca suma plătită pe bilet să fie restituită.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE